Siyaset Komutan Çakan döneminde Emine Erdoğan GATA’ya ziyarete gidememişti

Komutan Çakan döneminde Emine Erdoğan GATA’ya ziyarete gidememişti

06.04.2010 - 01:26 | Son Güncellenme:

Emine Erdoğan GATA’da yatan tiyatrocu Nejat Uygur’u ziyaret etmek istemiş, ancak görüşememişti. O dönem GATA Komutanı olan Çakan da gözaltına alındı

Komutan Çakan döneminde Emine Erdoğan GATA’ya ziyarete gidememişti

Gözaltına alınan isimlerden olan eski GATA Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan’ın adı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın GATA ziyareti sırasında gündeme gelmişti. Emine Erdoğan, GATA’da tedavi gören tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’u ziyaret etmek istemiş, ancak kendisine “gelmesin” telkini üzerine eşiyle dışarıda görüşmüştü. O dönem GATA Haydarpaşa’nın komutanı Çakan’dı.
Balyoz Harekat Planı’nın yapıldığı dönem 3. Zırhlı Tugay komutanı olan Çakan, Taraf gazetesinin haberine göre, Selimiye’deki toplantılara katılan generaller arasındaydı. Yine GATA’da patlak veren çürük raporu skandalında da Neşe Başer isimli bir kişi Çakan’ın adını kullanarak çok sayıda kişiye “askerliğe elverişsiz” raporu aldırdığı gerekçesiyle yargılanmıştı.

‘Çıkarma Komutanı’ da gözaltında
Çakan 2009 YAŞ toplantısının ardından emekli olmuştu. Dün gözaltına alınan isimler arasında bulunan ve bir dönem Deniz Çıkarma Birlikleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevini yürüten Üçler’in de Kıbrıs Savaşı’nı anlattığı “Kıbrıs Çıkartması” adlı kitabı bulunuyor.