Siyaset ‘Köprüden geçmem diyorsanız yüzerek geçin’

‘Köprüden geçmem diyorsanız yüzerek geçin’

23.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılışına katıldığı 1915 Çanakkale Köprü'ne yönelik CHP'den gelen eleştirileri "hazımsızlık" olarak nitelendirdi. Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında özetle şu mesajları verdi:

‘Köprüden geçmem diyorsanız yüzerek geçin’

 

NEVRUZ TAHRİKLERİ: Bölücüler, yasa dışı sol örgütler, devlet ve milletin amansız karşıtları yine fitne saçmışlar, bir kez daha Türk’ün Bahar Bayram’ını gölgelemeye çalışmışlardır. Kürt kökenli kardeşlerimizle, Alevi İslam inancına mensup canlarımızı istismar eden, dahası Nevruz’dan nifak üreten kan içici vampirlere fırsat verilmeyecek, müsamaha gösterilmeyecek, kanunsuzlara göz açtırılmayacaktır.

Haberin Devamı

ÇÜRÜK KAFALAR: (1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı) Hiçbir kemiksiz, hiçbir densiz, Aziz Atatürk ve Çanakkale üzerinden yeni bir kutuplaşma sayfası açmaya yeltenmemelidir. Bu yol çıkmaz sokaktır, sonu uçuruma açılmaktadır. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılmasındaki amacı, Çanakkale Zaferi’nin Atatürk ile değil, köprü ile anılması olduğunu iddia eden çürük kafalar, ne Çanakkale’yi bilirler, ne Atatürk’e hürmet ederler, ne de Türkiye’ye sevgi beslerler.

YÜZE YÜZE GİDİN: CHP'liler yine hazımsızlık örneği göstermişler ve milyarlarca liralık vurgun yapıldığını iddia etmişler. Be hey müfteriler, be hey gafiller, o köprüden siz de geçeceksiniz. Bu köprü ülkemizin gururudur, bunu da mı kabullenemiyorsunuz? Yapılanı takdir etmekten madem acizsiniz bari susulacak yerde konuşmayın da uzaktan bakanlar sizi adam zannetsinler. Eğer 'köprüden geçmem' diyorsanız, buyurun denize atlayıp yüze yüze karşıdan karşıya gidip gelebilirsiniz. Buna engel yoktur.

Haberin Devamı

TTB KAPATILMALI: Nerede bir melanet varsa, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı ve işbirlikçi yönetimi oradadır. Bunlara doktor demek, TTB'nin başında Türk isminin bulunmasına sessiz kalmak Türklüğe ve doktorluğa en korkunç bühtandır. TTB kapatılmalıdır.

İSTANBUL'DA BİR ARAYA GELMELİ: Ukrayna Cumhurbaşkanı ile Rusya Devlet Başkanı tarih ve beşeriyet önünde ihmali facialara yol açacak ciddi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Türkiye bu sorumluluğun icra ve ifasında destekleyici bir tavır ve dinamik politik vizyona sahip olduğunu ispat etmiştir. Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesinin tek ve geçerli yolu bu ülkelerin devlet başkanlarının Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla mesela İstanbul'da bir araya gelmeleridir.                   

UKRAYNA’NIN MAYINLARI: Rus istihbarat teşkilatının, Ukrayna’nın Karadeniz’e döşediği mayınların kablolarının koptuğunu, bu mayınların akıntıyla birlikte Boğazlara kadar gelebileceğini iddia etmesi ya bir algı oyunu ya da çok ciddi bir tehdit ihbarıdır. Bu doğruysa Türkiye yüksek tehlike altındadır, hazırlıklı ve uyanık olmak hayatidir.

Haberin Devamı

Polisimizi alnından öpüyorum

SOYİSMİ GİBİ SOYLU: (Adana’da Furkan Vakfı eylemine polisin müdahalesi) Yeri geldiğinde FETÖ’yü öven, yeri geldiğinde darbe girişimlerine hayırlı olsun diyen sözde bir vakfın mensupları artık bardağı taşırmıştır. Sözde vakfın meczup başkanının İçişleri Bakanımıza yönelik izansız saldırıları yok hükmündedir. Sayın Süleyman Soylu, soyismi gibi soyludur, görevini de layıkıyla yerine getirmektedir. Türk polisi görevinin gereğini yapmış, Müslüman görünümlü bir avuç münafığa Türk devletinin yaptırım gücünü göstermiştir. Bütün emniyet teşkilatımızı hassaten kutluyor, özellikle Adana’da görev yapan her polisimizin tertemiz alınlarından öpüyorum.

BARIŞA İHANET: Bir CHP’linin terörist Demirtaş’a ‘barış insanı’ demesi, önümüzdeki günlerde TBMM’de olacağını söylemesi  hezeyandır. Bir teröriste ‘barış insanı’ demek barışa ihanettir. Teröristin yeri TBMM’i değil demir parmaklıkların arkasıdır.

Yazarlar