Siyaset Köşk'te ilginç buluşma

Köşk'te ilginç buluşma

13.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Köşk'te ilginç buluşma

Köşkte ilginç buluşma

ÇANKAYA Köşkü'nde bu akşam düzenlenecek ödül töreni ilginç isimleri bir araya getirecek.
Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı'nın düzenlediği törene Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, MHP Genel Başkanvekili Tuğrul Türkeş'in de bulunduğu çok sayıda isme hizmet ödülü verilecek. Ödül alacak isimler arasında yer alan Fethullah Gülen ise ABD'de ameliyat olacağı için törene katılamayacak. DSP Lideri Bülent Ecevit'le Devlet Bakanı Abdullah Gül ise mazeret bildirerek temsilci gönderecek.
Vakfın Türk Dünyası'na Hizmet Ödülleri adı altında vereceği ödüller, bir süredir Çankaya Köşkü'nü bu tür etkinliklere açan Demirel'in evsahipliğinde, bu akşam 18.00'de gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.
Törende yönetim ve siyaset alanında Demirel'e de Vakfın Onur Kurulu Başkanı sıfatıyla ünlü romancı Cengiz Aytmatov tarafından ödül verilecek. Aynı alanda ödül alan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da bir konuşma yapacak. Yönetim ve siyaset dalında, DYP Lideri Tansu Çiller, DSP Lideri Bülent Ecevit, Alpaslan Türkeş adına Tuğrul Türkeş, RP'li Devlet Bakanı Abdullah Gül, ANAP milletvekili Ahad Andican, CHP milletvekili Ali Dinçer, BBP milletvekili Orhan Kavuncu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura'ya ödül verilecek.

Eğitim, kültür ve sanat alanındaki ödül sahipleri ise şunlar:
İhsan Doğramacı, Fethullah Gülen, Namık Kemal Zeybek, Köksal Toptan, Abdurrahman Güzel, Rıza Müftüoğlu, Mehmet Taşdiken, Barış Manço, İzzet Altınmeşe, Sıtkı Fırat, Naim Süleymanoğlu, Sami Aksu, Tolemiş Okaev, Mehmet İsmail, Olcas Süleyman, Anna Nurmehmet, Erkin Alptekin, Enver Ören, TİKA, TRT Dış Yayınlar Dairesi.

Yazarlar