Siyaset Külliye’nin güvenliği Bal’a emanet edildi

Külliye’nin güvenliği Bal’a emanet edildi

19.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Geçen hafta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden yapılandırılan ve oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne, Koruma Başkanı olarak görev yapan Ramazan Bal atandı.

Külliye’nin güvenliği Bal’a emanet edildi

Genel müdürlük, Cumhurbaşkanı ve aile fertleri ile Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Cumhurbaşkanının korunması talimatı verdiği kişileri korumakla yetkili olacak. Koruma hizmetlerinin yerine getirilmesinde İçişleri Bakanlığı’ndan görevlendirilen personel Emniyet Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı görev ve çalışma mevzuatı ile belirlenen görev, yetki ve sorumluluklarını genel müdürün emri ve gözetiminde yerine getirecek. Söz konusu birimin personeli ise jandarma veya Sahil Güvenlik hizmetleri sınıflarına mensup olanlar arasından İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirilecek.Cumhurbaşkanının bulunduğu programlarda devlet erkanı için yakın koruma dahil alınacak güvenlik tedbirleri, “gerektiğinde” genel müdürlük uhdesine alınabilecek.

Haberin Devamı

Külliye’nin güvenliği Bal’a emanet edildi
Külliye’nin güvenliği Bal’a emanet edildi

Özdenören atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliğine yazar Rasim Özdenören atandı. Ticaret Bakan yardımcılıklarına eski Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak ve bir dönem Gümrük Müsteşar Vekilliği de yapan Rıza Tuna Turagay atandı. Adalet Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Bilal Temel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Zeliha Sağlam, SGK Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’ne Mustafa Özderyol, TİKA Başkan Yardımcılığı’na Rahman Nurdun getirildi. TEDAŞ Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşavirliği’ne Ayşegül Hacıömeroglu Ekiz’in ataması yapıldı. Bilal Temel’in Ağustos 2018’deki kurultaya kadar AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Külliye’nin güvenliği Bal’a emanet edildi

Çavuşoğlu’nun eşi kurul üyesi oldu

Cumhurbaşkanlığı Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Üyeliği’ne de dikkati çeken bir atama yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun eşi Nigar Hülya Çavuşoğlu kurul üyesi oldu. Hülya Çavuşoğlu’nun AB uzmanı olduğu biliniyordu.