Siyaset ‘Kürt kardeşimin hakkını kimse gasp edemez’

‘Kürt kardeşimin hakkını kimse gasp edemez’

21.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmralı’nın HDP seçmenine yönelik tarafsızlık çağrısını değerlendirirken, “Demirtaş ve Kandil’in kendisine ihanet ettiği kanısında. ‘Beni destekliyorsanız tarafsızlığınızı ortaya koymalısınız’ gibi bir hava içinde” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Öcalan-Demirtaş arasında liderlik kavgası olduğunu söyledi

‘Kürt kardeşimin hakkını kimse gasp edemez’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürt vatandaşların şu anda her türlü hakka sahip olduğunu belirterek, “Kim bir Kürt kardeşimin hakkını gasp etmeye kalkarsa karşısında hükümetimizi bulur” dedi. Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nde sosyal medya ve televizyon ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun özgürlük vaadinde bulunduğu hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Bir belediye özgürlük noktasına ne yapabilir? Bunu merkezi yönetimler yol açması gerekir. Belediyenin yasal düzenleme yapma yetkisi var mı? Özgürlükler konusunda her türlü yasal düzenlemeleri yapmış bir iktidarız... Kürt kardeşlerimiz şu anda her türlü hakka sahip. Kim bir Kürt kardeşimin hakkını gasp etmeye kalkarsa karşısında hükümetimizi bulur” ifadesini kullandı.

‘İktidar mücadelesi var’

Erdoğan, Abdullah Öcalan’ın avukatları aracılığıyla gönderdiği, ancak kamuoyu ile paylaşılmayan mektubunun Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından açıklanması konusunda da şu çarpıcı değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

“Şu anda dağdakilerin nasıl açıklamalar yaptığınız biliyoruz değil mi? Millet İttifakı’nın adayına destek çağrılarını, 31 Mart öncesinde de izlemiş, duymuştuk. Özellikle Demirtaş’ın yaptığı Twitter açıklamalarını, 7 ayrı açıklama var, biz de öğrendik. Nereye yapıyor, çok açık ve net CHP adayına destek veriyor. Burada da Apo’nun yaptığı açıklama da ilginçtir. Burada aslında bir iktidar mücadelesi var. Bu iktidar savaşında tabii HDP, PKK kanadında yaşanan bu savaş, Öcalan ve Demirtaş noktasında da ciddi bir iktidar noktasında da kayma gösteriyor. Dağ da bu işin içerisinde. Ben bunu daha ileri taşıyorum, Avrupa’da. Bu süreç içinde Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaçırmak istemiyor. Bunla ilgili de çok sert açıklamaları var. Demirtaş’a hesap sormaktan tutun da... Onların kendisine ihanet ettiği inancında. Bu süreç içindeki açıklamada da ‘Eğer siz beni destekliyorsanız, arkamdaki partiyseniz siz kendi gücünüzü ortaya koymalısınız. ve burada bunların herhangi birinden yana değil. kendi tarafsızlığınızı ortaya koymalısınız gibi bir hava içinde.. PKK’nın bir kanadı CHP adayına destek veriyor, bir kanadı 3. yol diyor.”

Pontus tartışması

Erdoğan, İmamoğlu’na yönelik Rum, Pontus yakıştırmaları ile ilgili soruya da şu karşılığı verdi: “Bu tartışmayı kabullenmek mümkün değil. Şu an CHP’nin adayının düşünmesi lazım. Bu yakıştırmayı yapan Yunan gazeteleri. Bize Pontus dediler diyerek puan toplamaya çalışıyor. Hiçbir belediye başkanım asla söyleyemez.