Siyaset Kürtçe’de “Gül bahçesi”

Kürtçe’de “Gül bahçesi”

05.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP, İstanbul il kongresinde 2015 seçim şarkısını çaldı. Kürtçe, Türkçe ve Arapça sözlerden oluşan ve rap tarzında düzenlenen şarkının Türkçe bölümde “Kürdistan” adı kullanılırken Kürtçe bölümünde aynı nakarat “Gül bahçesi” olarak geçti.

Kürtçe’de “Gül bahçesi”

HDP’nin Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlediği İstanbul İl Kongresi’nde 2015 seçim şarkısı üç dilde seslendirildi. Kürtçe, Türkçe ve Arapça’ya sözlere yer verilen şarkıda Kürtçe ezgiler ve rap birlikte kullanıldı. Şarkının Türkçe bölümünde “Kürdistan” adı kullanılması dikkatlerden kaçmadı. Şarkının Türkçe söylendiği kısımda, “Eğer diyorsak eşitlik; HDP. Kadının özgür sesiyle, gençliğin büyük isteğiyle, Kürdistan çizgisiyle; HDP. Dürüstçe bir siyaset, özgürlüğedir bu davet, gelecek diyorsak şayet; HDP.” ifadelerine yer verildi. Kürtçe kısmında ise “Kürdistan” ifadesi yerine “Gül bahçesi” denilmesi dikkat çekti. Şarkının Kürtçe bölümündeki sözleri ise şöyle:
“Bu yol inanların yoludur, mazlum, işçi ve emekçilerin yoludur; ezilen ve çaresizlerin umududur, mazlum ve yıkılmışların yeridir, kadın ve yaşamın adıdır. Eşitlik bir amaçtır, kardeşlik ve barışın çadırıdır, sen de sen de oyunu ver...
Çocuklar ve dağ omuz omuza halay durdular, gül ve gül bahçesi için...Halk için mücadele ederiz, çalışmaktan yorulmayız, biz şehitlere söz vermişiz... Halklar HDP’ye gelin, gençler HDP’ye gelin...Güneş ışığını vermiş, özgürlük partisine...”

Yazarlar