Siyaset‘Kürtlüğünüzle gurur duyun’

‘Kürtlüğünüzle gurur duyun’

06.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, dün önce Hakkari ardından Van mitinglerinde konuştu.

‘Kürtlüğünüzle gurur duyun’

PKK’ya karşı sert mesajlar veren Yıldırım, “Sanki Kürtleri çok seven varmış gibi Amerika’sı, Avrupa’sı bir olmuşlar ‘Kürtlere bir devlet kuralım’ diyorlar. Kürtlerin devleti burası, Anadolu toprakları. Başka kapıya gidin. Bu topraklarda biz bin yıldır varız, en zor günleri doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle bu topraklarda her türlü mücadeleyi beraber verdik. Bundan sonra da yolumuza beraber devam edeceğiz.

Haberin Devamı

‘Kökünü kazıyacağız’

Dağların başkenti Hakkari’den söylüyorum: Bu toprakların hiçbir karışında alçak terör olmayacak, bunların tamamının kökünü kazıyacağız. Beraber yapacağız. Bu alçaklara bu topraklarda yer yok. En büyük bedeli siz ödüyorsunuz. Peki bu PKK örgütü ne diyor? ‘Ben Kürt kardeşlerimizin hakkını arıyorum.’ Bu alçakların bu topraklara faydası yok.” Hakkari’ye her şeyi açık açık konuşmak için geldiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“Biz hangi etnik gruptan olduğumuza karar veremeyiz. Anamızı, babamızı biz seçmedik. Kürt de olabiliriz Arap da olabiliriz, Türk de olabiliriz Türkmen de. Ama ne olursak olalım biz insanız insan. Rabbimiz bir, kitabımız, peygamberimiz, yolumuz birdir. Kavga edecek neyiniz var? Halbuki paylaşacak çok şeyimiz var. Biz Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin, Ahmed-i Hani’nin torunlarıyız. Kuzey Irak’ta akrabalarınız var, Kürt kardeşlerimiz var. Suriye’nin kuzeyinde Kürtler, Araplar, Türkmenler var, değişik etnik gruptan insanlar var. Bizim Kürt kardeşlerimizle ilgili bir derdimiz, onlarla ilgili bir sıkıntımız yok. Onlar bizim kardeşimizdir. Bin yıldır biz bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Benim de geçmişim Kürt. Kürtlüğünüzle gurur duyun, Kürt olduğunuzu gururla söyleyin.”

Haberin Devamı

‘Bayramımız var’

Başbakan Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü’nde iftarda bir araya geldi. Yıldırım “Geldiğimiz noktada ‘yüzde 100’ demiyorum ama büyük oranda, yüzde 95’in üzerinde terör Türkiye’nin gündeminden çıktı. Artık dağa çıkışlar da sıfır seviyesine yaklaştı” dedi. Türkiye’de öğretmen ihtiyacı olmadığını söyleyen Yıldırım, “Şu anki öğrenci sayısına göre yok. Hemen hemen karşılıyor” ifadelerini kullandı. Öğretmenlerden oy isteyen Yıldırım, “Bayramdan sonra 24 Haziran’da da bizim bayramımız var” dedi.

Bedelli açıklaması

Yıldırım, Kanal M televizyonundaki programında bedelli askerlik tartışmalarına ilişkin şunları söyledi: “Hükümet olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak. Çünkü askerlik olmayınca kız vermiyorlar, evlenmen zor oluyor, iş kurman zor oluyor, hayata tutunman zor oluyor. Bunu yapmaya hakkımız yok. Bunu getirirken Silahlı Kuvvetlerimizin, ordumuzun zafiyete düşmesine de izin vermiyoruz. Biz zaten 15 Temmuz’dan sonra profesyonel orduya geçtik.”

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler