Siyaset Kurultayın sonuçları PM’de tartışılacak

Kurultayın sonuçları PM’de tartışılacak

02.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı’nın sonuçlarını Parti Meclisi toplantısında kurmaylarıyla değerlendirecek, bundan sonraki yol haritası için görüş ve önerileri alacak...

Kurultayın sonuçları PM’de tartışılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan halk oylamasının ardından başlattığı “hayır bloku”nun güçlendirilmesi ve temasların sürdürülmesi kararı ile partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü ve 4 gün süre ile Kocadere’de gerçekleştirdiği Adalet Kurultayı’nın sonuçlarını 9 Eylül günü gerçekleştirilecek Parti Meclisi toplantısında ele alacak. Kurultayın sonuçlarının yanı sıra, bundan sonra izlenecek yol haritasının da ele alınacağı toplantıda, 60 üyeli PM’de, üyelerin de tek tek görüşleri alınacak. Alınan bilgilere göre CHP lideri, 2019’da yapılması öngörülen yerel seçimler ile cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri nedeniyle stratejisini de olabildiğince erken belirlemek istiyor. Bu nedenle toplumun tüm kesimlerinden konuşmacıların ve katılımcıların yer aldığı Adalet Kurultayı’nı önemseyen Kılıçdaroğlu’nun bundan sonra kurultay ya da çalıştay adıyla yapılacak diğer etkinlikler konusunda da kurmaylarıyla fikir alışverişinde bulunacak.
Partinin kuruluş yıldönümü de olan 9 Eylül günü, genel merkezde yapılması öngörülen Parti Meclisi toplantısının ardından, yine genel merkezde bir kuruluş yıldönümü etkinliğinin de düzenlenmesi bekleniyor.