Siyaset Mağdur komisyonu’na çok yoğun başvurular

Mağdur komisyonu’na çok yoğun başvurular

05.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Mağdur Komisyonu üyesi Yıldırım Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükümet ile oluşturdukları diyalog ortamının zedelendiğine dikkati çekerek, “Komisyonumuz tarafından hazırlanan isim listeleri hükümete ulaştırılmasına rağmen, suçsuz olduğu kesin olanlarla ilgili çok az sonuç almaktayız. Hükümet, partimizi bu konuda ne yazık ki oyalamaya devam etmektedir” dedi.

Mağdur komisyonu’na  çok yoğun başvurular

Aynı zamanda CHP PM üyesi olan Kaya, komisyon çalışmalarında gelinen aşamaya ve arka arkaya yayımlanan KHK’lara ilişkin Milliyet’e değerlendirmelerde bulundu. Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından partileri bünyesinde kurdukları komisyonun kamuoyu tarafından büyük ilgi gördüğünü, mağdur olduğunu düşünen her düşünceden vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için komisyonlarına yonğun şekilde başvurduğunu belirtti. Kaya, FETÖ ile bağlantılı olmayan muhalif isimlerin de bu süreçte mağdur olduğunu belirterek şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Hükümet oyalıyor

“Hükümet, partimizi bu konuda ne yazık ki oyalamaya devam ediyor. AKP’nin OHAL’i fırsata çevirme anlayışı, yaşananlardan ders çıkarmadığını gösteriyor. AKP, toplumsal barışa dinamit döşediğinin farkına varmalı, darbecilerle muhalifleri ayırmalıdır. Darbeciler de adil bir şekilde yargılanmalıdır.”