Siyaset Martta tüzük kurultayı yapılacak

Martta tüzük kurultayı yapılacak

15.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce parti tüzüğünde değişiklik yapmak için tüzük kurultayını toplayacağnı belirtmişti. Kulislerde kurultayın haziran ya da temmuz ayında toplanabileceği konuşuluyordu.

Martta tüzük kurultayı yapılacak

Basına kapalı olacak

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu dün sabah sürpriz bir şekilde tüzük kurultayı için çağrı yayımladı. Çağrıda, 19. Olağanüstü Kurultay’ın Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacağı belirtildi. Bu çerçevede 9-10 Mart’ta basına kapalı olarak yapılacak kurultayda delegelerin belirlenmesine ilişkin usul ve esaslarda değişiklik yapılması bekleniyor. Son kurultayda, Kılıçdaroğlu’na rakip olan Muharrem İnce, seçimlerin ardından parti içi muhalefete devam edeceğini duyurmuştu. Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultay kararının İnce’nin bu açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekti. Ayrıca, Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner ekibi, olağan kurultaydan önce bir tüzük değişikliği çağrısı yapmıştı. Kılıçdaroğlu’nun kurultay ile parti içindeki tartışmaların önünü kesmeyi de amaçladığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun bu kararı parti kulislerinde “baskın kurultay” olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

Kapsamlı değişim

Tüzük kurultayında; delege seçimleri, parti örgütünün yapısı ve kurultaylarda parti organlarına aday olabilme şartlarına ilişkin kapsamlı değişikliklerin yapılacağı belirtildi. Değişikliklerle ilgili olarak komisyon kurulduğu, komisyonunun çalışmalarını Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in yöneteceği öğrenildi.