Siyaset Meclis’in iki yüzü

Meclis’in iki yüzü

28.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her seçim döneminin ardından “kavgasız yasama dönemi” dilekleriyle açılan TBMM’de, yüzler seçimlerde yenilense de kavga görüntüleri değişmiyor

Meclis’in iki yüzü

Meclis’in iki yüzü

Haberin Devamı

Ancak kamuoyunun en çok merak ettiği konuların başında da Meclis’te kavgacı veya sert üslup kullanan milletvekillerinin birbirleri ile bu tartışmaların sonrasında diyalog kurup kurmadıkları geliyor. Hemen cevabını verelim: Kavga görüntülerinin aktörleri, “sahada olan sahada kalır” prensibiyle hareket eden futbolcular gibi, TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan kavgaları, salonda bırakarak, el sıkışarak, dostluk içerisinde yaşamaya devam ediyor. Milliyet, Genel Kurul salonunun tansiyonu en yüksek isimlerinin tartışmalardan sonraki ilişkilerini görüntüledi. İşte onlardan birkaç örnek:

Meclis’in iki yüzü

Meclis’in iki yüzü

TBMM’nin açıldığı ilk günlerde, CHP’lilerin üzerine yürüyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral da CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu ile samimi biçimde konuşurken, görüntülendi.

Haberin Devamı

Meclis’in iki yüzü

Meclis’in iki yüzü

İktidarı hedef alan ateşli konuşmaları ile tanınan CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce de Milliyet’e, bir grup Ak Parti milletvekili ile şakalaşırken yakalandı. İnce, Ak Partili Bülent Turan ve Çağatay Kılıç’la sıcak bir yakınlık içindeydi.