Siyaset Meclis’te kayıt heyecanı sürüyor

Meclis’te kayıt heyecanı sürüyor

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimlerinin ardından mazbatalarını alan milletvekilleri TBMM’ye gelerek kayıtlarını yaptırmayı sürdürüyor. Dün kayıt yaptıran 19 milletvekili ile birlikte bugüne kadar kaydını yaptıran vekil sayısı 26’ya ulaştı.

Meclis’te kayıt heyecanı sürüyor

CHP’den Konya Milletvekili Abdullatif Şener, kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şener, 16 yıl kesintisiz parlamenterlik yaptığını, 2007’de kendi isteğiyle aday olmadığını, 11 yıl aradan sonra yeniden Meclise geldiğini anımsattı. Parlamentonun yetkilerinin sınırlandırıldığını belirten Şener, şunları kaydetti: “Artık Başbakan, Bakanlar Kurulu yok. Eski bakanlar da olmayacak, bunlar bakancık olacaklardır. Cumhurbaşkanının sekreterleri konumunda olacaklardır. Yeni rejimde parlamento, yasama yetkisine cumhurbaşkanını ortak etmiştir. Parlamento, bu dönemde tekrar demokratik sisteme dönüş için direnişin merkezi olacaktır. Anlamı da daha da derinleşmiş, güçlenmiştir. Onun için bu dönemde Meclis’te olmak gerekiyordu. Bu dönemde mutlak suretle Mecliste olmanın gerekli olduğunu gördüğüm için Konya milletvekili olarak Meclisteyim. Bu direnişin içinde olacağım.”

Haberin Devamı

Kiraz ikram etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, milletvekili kaydını yaptırdı. Bahçeli’nin mazbatası, parti görevlileri tarafından Meclis’te oluşturulan kayıt masasına teslim edildi. AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, kayıt için Meclise kalabalık aile fertleriyle geldi. Karahocagil’in milletvekili rozetini 85 yaşındaki annesi Kadriye Karahocagil taktı.

Karahocagil ve eşi, daha sonra görevlilere ve basın mensuplarına Amasya çöreği ve kiraz ikram etti.

Meclis’te kayıt heyecanı sürüyor

Meclis’te kayıt heyecanı sürüyor