Siyaset Meclis yeniden mesaiye başlıyor

Meclis yeniden mesaiye başlıyor

08.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bütçe görüşmeleri sonrası iki haftalık tatile giren TBMM’de yoğun yasama çalışmalarına yeniden başlanıyor. 23 Aralık 2017 tarihinden itibaren çalışmalarına ara veren TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta denetim yapılacak.

Meclis yeniden mesaiye başlıyor

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yarın birer saat milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayacak. Çarşamba günü ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak birer saat milletvekillerinin sözlü sorularını yanıt verecek. Genel Kurul’da, Perşembe günü ise bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin onaylanmasına ilişkin tasarılar görüşülecek.
Zana görüşülecek
TBMM Genel Kurulu’nda ayrıca, Meclis gündeminin son sırasında yer alan, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın “devamsızlık nedeniyle” milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyon kararının da görüşülmesi bekleniyor.
TBMM Genel Kurulunda daha önce, çalışmalara uzun süre katılmayan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ile Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın milletvekillikleri düşürülmüştü. “Milletvekili seçilmeye engel bir suça ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararları bulunan” HDP Eşbaşknı Van Milletvekili Figen Yüksekdağ Şenoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ile istifa eden CHP İstanbul Şafak Pavey’in milletvekillikleri de düşürülerek sona erdirilmişti.

Yazarlar