Siyaset ‘Mesele oy değil çocuklarımızdır’

‘Mesele oy değil çocuklarımızdır’

29.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İktidarın bilerek ve  isteyerek halkı daha da fakirleştirmeye çalıştığını savunan Kılıçdaroğlu, “Olup biteni otururak izleyemem. Oy değildir mesele, çocuklarımızdır... Bu organize kötülükle kavga edeceğim, kavga edeceğiz” dedi.

‘Mesele oy değil çocuklarımızdır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Saray’ın tek bir vaadi var, o da emekçinin sömürüsü. Vaatleri; siz çalışacasınız, Batı’nın refahı daha da artacak. Oy değildir mesele, çocuklarımızdır. İşte bu yüzden, bu organize kötülükle kavga edeceğim, kavga edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından “Sizden ricam, birbirimize yönelik tüm önyargılarımızı birkaç dakikalığına bir kenara bırakmamızdır. Bu gece beni kulağınızla değil, kalbinizle dinleyin; çünkü yoksulluğumuzu konuşacağız. Yoksuluz ve bizi daha da yoksullaştırmak istiyorlar” ifadeleriyle altı dakikalık bir video paylaştı. CHP lideri videoda “İktidar olmak bana yetmiyor, hayatımın bu aşamasında ardımda bırakacağım mirası düşünüyorum geceleri. Bu fukaralığı, bu kuru ekmek kavgasını bitiremiyorsam, ne yapayım ben iktidarı?” diye sordu.

‘Organize kötülük’

Kılıçdaroğlu videosunda özetle şunları söyledi: “Derin bir ekonomik krizin içerisindeyiz, gidiyoruz hep birlikte bir kıyamete. Yaşatılan derin yoksulluğu konuşmamız lazım. Bu topraklar yoksulluğa hiç yabancı olmadı maalesef. Ne muktedirler gördü bu topraklar, ne yazık ki kaderimiz değişmedi. Sevgili gazeteciler artık strateji demeyin, o gençlerin işi. Ben milletimle helalleşme aşamasına geçmiş bir siyasetçiyim, benim stratejiyle işim olmaz. Çocuklarımız hayatları boyunca yoksulluğun izlerini taşımak zorunda kalıyorlar. Türkiye tarihinde ilk defa bir iktidar bile isteye halkımızı daha da fakirleştiriyor. Bu karnı aç çocukların anne ve babaların emeklerini daha da değersizleştirirek, ucuz emek olarak emperyalistlere satacaklarını açık açık söylüyorlar. Saray’ın tek bir vaadi var, o da emekçinin sömürüsü. Vaatleri; siz çalışacasınız, Batı’nın refahı daha da artacak. Bu fakirleştirme süreci kabul edilir bir şey değildir ve sırf iktidar burada oy kaybedecek diye olup biteni otururak izleyemem. Oy değildir mesele, çocuklarımızdır. İşte bu yüzden, bu organize kötülükle kavga edeceğim, kavga edeceğiz”