Siyaset MHP’den Akşener’in kararına ilginç benzetme: Kaçtı kaçacak

MHP’den Akşener’in kararına ilginç benzetme: Kaçtı kaçacak

28.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

MHP’den Akşener’in kararına ilginç benzetme: Kaçtı kaçacak

MHP, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeniden aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili olarak ilginç tespitlerde bulundu. MHP kaynakları, İYİ Parti’nin dağılacağını ve “sörfe özenen eğreti gelin” olarak tanımladıkları Meral Akşener’in ise kaçacağını iddia etti. MHP’li kaynakların sert değerlendirmeleri özetle şöyle:

Haberin Devamı

BİRBİRLERİNİ YİYECEKLER: Öyle görünmektedir ki cadı kazanının kaynadığı bu parti, siyasette bozgunculuğun adı ve adresi olmakla kalmayacak, yönetim güruhu da kendi içinde birbirini yemeye devam edecektir. Pensilvanya’ya uzanan okyanusun dalgalı sularında sörf tahtasına bindikleri hanımefendinin tökezlemesinin ardından boğulmaya başlayınca seciye ve yaratılışları icabı, onun aleyhinde ayaklanmışlardır. Lakin aralarında ‘iyi kötü’ sörf yapabilecek başkaca cüretkâr olmadığı için, onun eteğine tutunma çabasına girmişlerdir.

YENİ OYUNA SOYUNDU: 24 Haziran seçimlerinde boyundan büyük laflar eden Akşener, bu defa parti içinden gelen tepkileri dindirmek ve aleyhinde yükselen sesleri susturmak için yeni bir oyunun başrolüne soyunmuştur. Bu hanımefendi önce partisini olağanüstü kurultaya götürme kararı aldığını sonra da kurultayda aday olmayacağını açıklamıştır... Akşener; son dakikada parti yönetiminin, teşkilatın ve sözde tabanın baskısı karşısında kalmasını gerekçe göstererek adaylığını açıklayıp, ‘ne yapayım, parti örgütünden ve tabandan çok ısrar var’ diyecektir. Akşener’in hedefi, bu sayede tek aday olarak olağanüstü kongreye girmek ve buradan eli güçlenmiş olarak çıkmaktır.

Haberin Devamı

ASIL SEBEP MHP: Akşener’i bunca siyasi manevraya zorlayan asıl büyük sebep MHP faktörüdür. Akşener’in, genel başkanlığına yeniden aday olma konusunda tereddüt geçirmesinin ve FETÖ aklına uyup kendini kurtarma çareleri aramasının sebebi, MHP’nin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunarak hakkındaki hadiselerin araştırılmasını istemesidir.

TANIKLIĞA BAŞVURULURSA: Eski FETÖ’cüler Nurettin Veren, Kemalettin Özdemir, gazeteci Hüseyin Gülerce gibi isimler dinlenecektir. Adı geçen isimlerin Akşener konusundaki iddiaları yenilir yutulur cinsten değildir. Belki, bir dönem Meral Akşener, İçişleri Bakanı’yken Başbakanlık yapan Tansu Çiller gibi şahsiyetlerin bilgi ve tanıklığına başvurulacaktır.

SÖRF TAHTASI KIRILACAK: Meselenin hukuki yollardan neticeye bağlanması ve hanımefendinin FETÖ iltisakının ortaya çıkarılması için MHP’nin yaptığı suç duyurusunun yankıları sürmektedir. hadisenin nereye evrileceği bellidir. Kimin FETÖ’cü kimin iftiracı olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır... Sörf tahtası kırıldı kırılacak, acemi sörfçü boğuldu boğulacaktır. İP koptu kopacak, siyaset cambazları dağıldı dağılacaktır. Sörfe özenen eğreti gelin kaçtı kaçacaktır.