Siyaset MHP düşmanlığının kripto versiyonu

MHP düşmanlığının kripto versiyonu

14.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ak Parti MHP ittifakı için, “Kürt seçmen oy vermez” tezini işleyenlere sert tepki gösterdi.

MHP düşmanlığının kripto versiyonu

Yalçın, dün yaptığı yazılı açıklamada, “Bahse konu çevrelerce 2019 seçimleri üzerinde sürdürülen tartışmalarda, maksatlı bir ayrımcılıkla ‘Kürt seçmen’ tabiri kullanılmakta ve 2019 seçimlerinde bu oyların belirleyici olacağı öne sürülmektedir. Milli mutabakat arayışının ürünü olan cumhur ittifakına zarar vermek için ‘Kürt seçmeni’ kavramı üzerinden siyaset algısı yaratmak, hakikatte MHP düşmanlığının bir başka kripto versiyonudur” dedi. Seçmenlerin etnik kökenine göre ayrılmasının yasalara ve anayasaya aykırı olduğunu belirten Yalçın, şöyle devam etti:
“MHP aleyhinde algı yaratayım derken bölücülüğe hizmet eden bu tür maksatlı değerlendirme ve yorumlar, fevkalade tehlikelidir. Seçmen yelpazesindeki ahenkli ve renkli birlikteliği prizma gibi kırmaya çalışan zihniyet, Türk milletinin bekasına değil, düşmanlarımızın emellerine hizmet etmektedir. Eski milletvekili Hasip Kaplan’ın eş başkan adaylığı konusundaki bölücü tutumu HDP tarafından bile kınanırken, ırk ve etnik köken üzerinden siyaset algısı oluşturma çabası ateşle oynamaktır.”
l ANKARA Milliyet