Siyaset MHP kurultayı için geri sayım! Bahçeli’ye rakip çıkması beklenmiyor

MHP kurultayı için geri sayım! Bahçeli’ye rakip çıkması beklenmiyor

06.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP’nin 18 Mart’ta gerçekleştirecek 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda Türk bayrağının sembolleri, “ay yıldız” vurgusu hakim olacak.. Kongrede Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkanlık yarışına girecek ikinci bir aday çıkması beklenmiyor.

MHP kurultayı için geri sayım Bahçeli’ye rakip çıkması beklenmiyor

Afrin’deki operasyon ve verilen şehitler nedeniyle kutlamadan uzak sade bir havada gerçekleştirilecek kongrede ana tema, “Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka” ekseninde olacak. Kongre salonunda Türk bayrağı ve MHP bayrakları dışında herhangi bir bayrak ve pankart açılmasına izin verilmeyecek. Bahçeli’nin 2019 seçimleri sonrasında oluşacak Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine dönük kullandığı, “Ay yıldız” teması kongreye damgasını vuracak. Bahçeli’nin ayyıldızlı Türk bayrağını öperken çekilen fotoğrafları üzerinde “Ayyıldız için her şeye değer”, “Yüreğin vatan olsun”, “Senin için değer” şeklinde sloganlar yer alacak.

Haberin Devamı

Kucaklaşma mesajı

Bahçeli’nin kongrede, “kucaklaşma” mesajı vereceği belirtiliyor. Bahçeli’nin hata yapan, ancak bunu görüp yanlışından dönenlere partinin kapısının açık olduğunu, ancak Meral Akşener’le birlikte hareket edenlerin, “ihanet” damgasından kurtulamayacağına yönelik mesaj vermesi bekleniyor.