Siyaset MHP terörle mücadelede devletinin yanındadır

MHP terörle mücadelede devletinin yanındadır

04.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de bulunduğu sırada, bu ülkenin Türkiye’ye yönelik hasmane tutum takınması, terörizm konusunda kırmızı alarm vermesi kuşkulu ve oldukça da manidardır” dedi

MHP terörle mücadelede  devletinin yanındadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Büyükelçiliği’nin yaptığı açıklamalarla dostane tavır içinde olmadığını belirtti. Bahçeli, “Dahası Erdoğan’ın her ABD seyahati öncesi veya sonrası, meydana gelen terör saldırıları da mide bulandırıcı planlamaların ve düşmanca niyetlerin varlığına karine teşkil etmektedir” ifadesini kullandı. Bahçeli, MHP’nin terörle mücadelede devletin yanında olduğunu vurguladı.

Bahçeli, yazılı açıklamasında, terör olaylarına tepki gösterdi ve Türkiye’nin felaket ve musibetlerle sınandığını, kanlı, acılı ve ağır bir sınavdan geçtiğini bildirdi. Bahçeli, şöyle devam etti:

“Bir yanda terörizm ve arkasında destek kuyruğuna girmiş zalimler varken, diğer yanda Türk milletinin egemenlik hakları, varlık ve birlik hukukuna temel teşkil eden tarihi çıkarları bulunmaktadır. Hiç tereddütsüz söylemek ve kabul etmek gerekir ki, Türkiye çok cepheli, çok aktörlü sürdürülen yoğun saldırıların ve mütecaviz emellerin odağındadır. Teröre verilen tavizler, yapılan jestler, gösterilen ilgi ve kolaylıklar bomba kılıfında fatura edilmiş, silah olarak dönmüş, nihayetinde şehadetle sonuçlanmıştır. Ne üzücü bir gerçektir ki, Türk milleti her gün Doğu ve Güneydoğu’dan gelen kara ve kahredici şehit haberleriyle sarsılmaktadır.”

MHP’nin terörle mücadelede devletinin ve güvenlik güçlerinin hem yanında, hem destekçisi, hem de duacısı olduğuna işaret eden Bahçeli, bayatlamış oyunlarla, küflenmiş projelerle Türkiye’nin bölüneceğini, içine kapanıp kardeş kavgasına düşeceğini düşünen sefillerin, sefirlerin ve şekavet yuvalarının hüsran duvarına başlarını çok yakında çarpacağını ifade etti.

‘Mide bulandırıcı’
Bahçeli, vatandaşlarına Türkiye’de gidilmemesi istenen illerin listesini yollayan ABD Büyükelçiliği’nin bu eyleminin masum ve sıradan görülemeyeceğine işaret etti. Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye terörle mücadele ederken, dost ve müttefik görünümlü ABD’nin Ankara’daki Büyükelçiliği vasıtasıyla kafaları karıştırması, akılları bulandırması, korkuları tırmandırması masum ve sıradan görülemeyecektir. ABD Büyükelçiliği’nin kendi vatandaşlarına on dokuz ilimizin ismini tek tek sayarak gitmemeleri yönünde uyarması hiçbir açıdan meşru ve dostane bir tavır sayılamayacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de bulunduğu sırada, bu ülkenin Türkiye’ye yönelik hasmane tutum takınması, terörizm konusunda kırmızı alarm vermesi kuşkulu ve oldukça da manidardır. Dahası Erdoğan’ın her ABD seyahati öncesi veya sonrası, meydana gelen terör saldırıları da mide bulandırıcı planlamaların ve düşmanca niyetlerin varlığına karine teşkil etmektedir.”

Türk milletinin terörizmi maşa olarak kullanan, Türkiye üzerinde hesap yapan kötü niyet ve karanlık hedef sahibi ülkeleri gördüğüne ve bildiğine dikkati çeken Bahçeli, bedeli ne olursa olsun, etki ve nüfuz ajanlarının; kin ve nefret gergefinde Türk düşmanlığı işleyen yabancı mihrakların amaçlarına ulaşamayacağını vurguladı.

Ermeni caniliği
Bahçeli, şunları kaydetti: “Aziz şehitlerimize, 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece Ermeni caniliğine kurban giden 12 Azerbaycanlı soydaşımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor; ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum. Türk milleti bu zor günleri imanın gücüyle aşacak, milli birlik ve kardeşliğe duyduğu bağlılıkla tarihsel hak ve hukukunu hiçbir mihraka çiğnetmeyecek.”

Yazarlar