Siyaset MHP'li Akşener: Başbakan bana Kenan Evren’i hatırlatıyor

MHP'li Akşener: Başbakan bana Kenan Evren’i hatırlatıyor

08.08.2010 - 12:51 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener Yalova'da partisince düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Akşener, “Ben onu izlerken tüm kötülüklerin anası ilan ettiği ve savaş açtığı, 12 Eylül Anayasası ve o darbeyi yapan Kenan Evren’i hatırladım. Başbakan bana Kenan Evren’i hatırlatıyor” dedi.

MHPli Akşener: Başbakan bana Kenan Evren’i hatırlatıyor

Meral Akşener, eşi Tuncer Akşener ile geldiği Yalova’da Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda dün akşam partisi tarafından düzenlenen ‘Kutuplaşma ve Çatışma Sürecinde Türkiye’ konulu konferansta konuştu. Konuşmasının büyük bölümünü Anayasa değişikliği referandumuna ayıran Akşener, yapılan zulümleri gördüğü için 1982 Anayasası’na ‘hayır’ oyu verdiğini, eşinin ise ‘evet’ oyu verdiğini söyledi. Akşener şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Yapılan zulümleri gördüğüm için 1982 Anayasası’na ’hayır’ oyu vermiş kişilerden biriyim. Eşim ve ailesi o dönem ikna faaliyetlerinden o denli etkilendiler ki onlar ‘evet’ oyu verdi. Şu gördüğünüz adam, yani eşim Anayasa’nın ‘Bismillah’ ile yazılmasından etkilendi. Ailenin içinde savaş yapıldı. Şimdi aynı ikna faaliyetleri devam ediyor. Bize hakaret etmek amaçlı ‘Bozkurt’ dediler hep. SŞimdi biz kendi kendimize bozkurt diyoruz. Peki, bozkurt pusu kurar mı? Pusuyu kim kurar? Kursa kursa çakal kurar. Bu çatı altında çakal var mı? 12 Eylül’de oy vereceğimiz Anayasanın temel felsefesini bunların içinde bulabilirsiniz.”

‘BAŞBAKAN'DA GÖZYAŞI GÖRMEDİM’

Başbakan Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında bahsettiği Erdal Eren ve Mustafa Pehlivanoğlu’nun biri sağdan biri soldan idam edilmiş iki genç olduğunu hatırlatan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“17 Temmuz 2010. Tayyip Bey grupta konuşuyor. Erdal Eren’i anlatıyor uzun uzun. O kadar bilmiyor ki Erdal Eren kim? Erdal Eren bir jandarma erini şehit etmiş kişi. Onu anlatıyor, şiirler okuyor. Sonra rahmetli şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu okuyor. O kim? O, suçsuzluğu bugün onu yargılayanlar tarafından tescil edilmiş, itiraf edilmiş bir isim. Başbakan bir soldan bir sağdan iki kişiyi anlatıyor. O konuşurken grubu ağlıyor. Gerçi ben Başbakan'da göz yaşı görmedim. Biraz titredi ama gözünden yaş gelmedi. Ben onu izlerken ‘tüm kötülüklerin anası ilan ettiği ve savaş açtığı’ 12 Eylül Anayasası ve o darbeyi yapan Kenan Evren’i hatırladım. Başbakan bana Kenan Evren’i hatırlatıyor.”