Siyaset MHP'li Vural'dan 'bıçak kemiğe dayandı' tepkisi

MHP'li Vural'dan 'bıçak kemiğe dayandı' tepkisi

15.08.2011 - 15:55 | Son Güncellenme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın terör eylemleriyle ilgili söylediği "bıçak kemiğe dayandı" sözlerine tepki göstererek "Bıçak kemiğe dayandı sözü bir itiraftır. Aynı zamanda tehdittir. Demek ki birileri bıçağı boğazımızı kesip kemiğimize kadar dayatmış" diye konuştu.

MHPli Vuraldan bıçak kemiğe dayandı tepkisi

Vural PKK’nın iki numaralı ismi Murat Karayılan’la ilgili haberleri hatırlatarak "Karayılan’ı yakalama sorumluluğu hükümetindir, İran Kandil’e operasyon düzenliyor da ey Başbakan sen niye televizyonlardan izliyorsun" dedi. Vural AKP’ye "Hodri meydan diyorum yüreğiniz varsa terörle mücadelede yaptığınız yanlışları yüzünüze vuracak bir açık oturuma, en sorumlunuzu davet ediyorum" diye seslendi.

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın terör örgütü PKK’ya yönelik "bıçak kemiğe dayandı" sözlerini değerlendirdi. AKP döneminde, terörün azdırıldığını ve beslendiğini, PKK’nın ise asker ve polisi şehit etmeye devam ettiğini kaydeden Vural, terör konusundaki tablonun AKP’nin 10 yıllık eseri olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın ‘bıçak kemiğe dayandı’ diyerek itirafta bulunduğunu ifade eden Vural, AKP’nin ‘ustalık’ döneminde şehit sayısının 34’e yükseldiğini, bütün AKP hükümetleri dönemindeki şehit sayısının ise 822 olduğunu kaydetti.

"BIÇAĞIN KEMİĞİMİZE DAYANMASINA NASIL İZİN VERDİN?"

Başbakan Erdoğan’a "bu kadar şehit niye verildi, o zaman bıçak kemiğe dayanmamış mıydı? Sınır ötesi operasyon yetkisini niye kullanmadın?" diye soran Vural, Başbakan Erdoğan’ın çeşitli tarihlerdeki terörle ilgili yaptığı açıklamaları hatırlattı. Vural "Bu bıçağın boğazımızı kesip kemiğimize dayanmasına nasıl izin verdin? 2007 seçimlerinden önce de terör örgütünün eylemleri için ‘son çırpınış’ diyordu. Çırpına çırpına öldürüyorlar. Bu insanlar şehit olsunlar diye mi sabrediyorsun, elindeki imkanları niye kullanmıyorsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BOP EŞBAŞKANI MISIN BAŞBAKAN MISIN?"

Başbakan Erdoğan ve hükümeti ‘bıçak kemiğe dayandı’ açıklamalarıyla günü kurtarmaya çalışmakla eleştiren Vural "Kandil’e ceviz ağacının altında röportaj yapsın diye gazeteciyi ben mi gönderdim, Barzani’ye kırmızı halıyı ben mi döşedim" dedi. Başbakan Erdoğan’ı terör örgütünü cesaretlendirmekle de suçlayan Vural "Bıçak kemiğe dayandıysa niye tahammül ediyorsun, mahkum musun, mecbur musun? Kim bu siyasi çözümleri dayatıyor, BOP eşbaşkanı mısın, Başbakan mısın? Söyle kimle pazarlık ediyorsun?"diye konuştu. Başbakan’ın önce ‘terör örgütü demedikçe görüşmem’ dediğini ancak Meclis’te BDP’lilerle görüştüğünü, İmralı ile arasına mesafe koymadığını kaydeden Vural, "Devlet İmralı ile görüşüyor, Başbakan kalkıp birilerine ‘terör örgütüyle arana mesafe koymuyorsun’ diyor. Devlet terör örgütünü muhatap almaz, müzakere yapmaz. Takke düşmüş kel görünmüş, Başbakan cinin şişeden çıkmasına izin verdi. Şimdi yeni elbise diktiler, yeni elbiseyi bize pazarlamaya çalışıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"TERÖR ÖRGÜTÜNE DUBLE YOL AÇTILAR"

Başbakan’ın bir yandan ‘demokratik özerkliğe’ tepki gösterdiğini ancak aynı zamanda Başkanlık Sistemi’ni isteyerek ‘eyalet, federasyon olur’ dediğini kaydeden Vural, Başbakan Erdoğan’ın bu söylemleri ile ‘bölücü, etnik iştahları’ kabarttığını savundu. "Bıçağın kemiğe dayanmasına izin veren kim? Bu kadar insanın şehit olmasına göz mu yumuldu? NATO uçakları Ramazan dinlemiyor Libya’yı bombalıyor Başbakan burada ‘Ramazan için sabrediyoruz’ diyor. Niye sabrediyorsun? Ramazan’dan önce neredeydin" diye konuştu. Vural şunları söyledi:

"Bıçak kemiğe dayandı sözü bir itiraftır. Aynı zamanda tehdittir. Demek ki birileri bıçağı boğazımızı kesip kemiğimize kadar dayatmış AKP’nin kılı bile kıpırdamamış. İnsaf diliyorum size. AKP’nin yapacağı hiçbir şey yok mu? Kan üzerinden açılım pazarlayan sensin ey Başbakan. Terör örgütüne duble yol açtılar. Biraz taviz biraz terör. Bunların duble yolları var ya, PKK’ya da duble yol açtılar. Ey hükümet terörle mücadele konusunda siyaset yapma, mücadele et."

Haberin Devamı

AKP’YE AÇIK OTURUM DAVETİ

Vural PKK’nın iki numaralı ismi Murat Karayılan’ın yakalandığı yönündeki ‘yalanlanan’ haberlerin TRT ve AA tarafından servis edilmesine ilişkin bir soru üzerine "Arınç’a sorun. İzdivaç programlarını seyretmekten vakit bulamıyor olabilir. Kaldı ki Karayılan’ı yakalama sorumluluğu hükümetin. Karayılan’ı ve örgüt yönetimi bulma sorumluluğu AKP hükümetinindir. İran Kandil’e operasyon düzenliyor, ey başbakan sen niye televizyonlardan izliyorsun. Hani Kandil BBG evi olmuştu. BBG evi olduysa oturduğu yeri bilirsiniz. İran terörle mücadele ediyor ama Türkiye ortak bir mücadele sürdürmüyor. Türkiye’nin Suriye ve Irak politikaları PKK’nın siyasallaşması için. Hodri meydan diyorum yüreğiniz varsa terörle mücadelede yaptığınız yanlışları yüzünüze vuracak bir açık oturuma, en sorumlunuzu davet ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"KURULUŞ YILDÖNÜMÜ İÇİN İFTAR VERİLMEZ"

Vural AKP’nin 10’ncu yıldönümü kutlamaları için iftar vermesini de eleştirdi. Vural "Doğum günü, evlilik yıldönümü, kuruluş yıldönümü kutlamaları için iftar verilmez. İftarda Allah için oruç açılır, iftar sofraları bir şeyleri kutlama alanı değildir. İftar sofraları seramoni haline getirilmez. İftar sofralarında kutlanan Allah’a bağlılığımızdır" diye konuştu.