Siyaset MHP'li Vural'dan CHP'ye tepki

MHP'li Vural'dan CHP'ye tepki

07.10.2015 - 15:03 | Son Güncellenme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Milletvekili Musa Çam'ın MHP'ye yönelik, "Terör araştırılsın dediğimizde hayır demekle eyleminizi ortaya koydunuz. Kimin nöbetçi olduğu, eksik oyları tamamladığı gayet ortada" sözlerine ilişkin, şov peşinde olmadıklarını ve memleket meseleleriyle ilgilendiklerini bildirdi.

MHPli Vuraldan CHPye tepki

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili adayı Oktay Vural, bir otelde düzenlenen partisinin milletvekili tanıtım toplantısında, yaptığı konuşmada, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ülke ve İzmir için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

Partilerin seçim beyannamelerini açıkladığını belirten Vural, MHP'nin seçim beyannamesinin diğer partilerin seçim beyannamesine göre daha dikkat çekici olduğunu savundu.

Oktay Vural, seçim beyannamelerinde "huzur", "güven" ve "gelecek" vurgusu yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin özellikle 7 Haziran'dan sonra meydana gelen gelişmeleri dikkate aldığınız da Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu seçim beyannamesinin ne kadar isabetli olduğunu ve Türkiye'nin gerçekleriyle nasıl bağdaştığını ortaya koymaktadır" dedi.

Demokratik olgunluk ve uzlaşı kültürünün egemen olduğu, dışlayıcı ve ötekileştirici söylem üslubunun törpülenmesi gerektiğini anlatan Vural, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerinin ortak payda da toplandığı bir siyaset anlayışının hakim olması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

CHP'li Çam'a tepki

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Oktay Vural, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın, MHP hakkında "Terör araştırılsın dediğimizde hayır demekle eyleminizi ortaya koydunuz. Kimin nöbetçi olduğu, eksik oyları tamamladığı gayet ortada" sözlerine ilişkin şov peşinde olmadıklarını ve memleket meseleleriyle ilgilendiklerini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"TBMM'ye verdikleri araştırma önergesinde PKK'nın IŞİD'in adını koymasını bilmiyorlar. HDP istedi diye meclisi toplantıya çağırıyorlar. Kendi iradenizi mi toplantıya çağırdınız? Demirtaş dedi ki '80 milletvekiliyle imza atıyoruz hadi toplantıya gidelim, toplantının amacı çözüm sürecini devam ettirmek araştırmayla da ilgili bu konular ela alınsın' dedi. Şak diye CHP'li vekiller imza verdi. Kimin talimatıyla toplantıya çağırdınız? Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz ondan önce de AKP'nin HDP ile birlikte verdikleri araştırma önergesine de biz 'hayır' demiştik. Sen verince 'evet' diyecez AKP verince 'hayır' mı diyeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim tutumumuz açık ve nettir. Adama sorarlar 2014 yılında terörle mücadele edilmesi amacıyla sınır ötesi operasyon yapılsın diye önerge verildiğinde niye hayır dediniz. Otursunlar oturdukları yerde terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile blok oluşturacaklarına aziz Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelleri ekseninde milli mücadele ve Kuva-i Milliye ekseninde politikalarını belirlesinler."

Haberin Devamı

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da 11 Ekim Pazar günü Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de katılacağı bir miting yapacaklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından, MHP'nin İzmir milletvekilleri adayları kamuoyuna tanıtıldı.