Siyaset ‘Millet ittifakı olarak çok sağlam yürüyoruz’

‘Millet ittifakı olarak çok sağlam yürüyoruz’

11.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yöntemi ile dün yapıldı.

‘Millet ittifakı olarak çok sağlam yürüyoruz’

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Geçtiğimiz pazar günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile iftar yemeğinde görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Düzenli görüşüyoruz. Çok samimi bir ortamda geçti. Millet İttifakı’nda hiçbir sorun yok, küçücük bile bir sorun yok. Zaman zaman farklı görüşler, farklı açıklamalar olabiliyor. Bu da iki farklı parti olduğumuz gerçeğinden hareketle normal karşılanıyor. Zaten seçmen partilerin birbirine benzeşmesine olumsuz tepki veriyor. AKP ve MHP örneğinde olduğu gibi. İttifakın Türkiye’ye demokrasiyi geri getirinceye kadar tüm tarafların bu ülke için yapabileceği en doğru en gerekli görev olduğunu konuştuk. Millet İttifakı olarak çok sağlıklı, sağlam yürüyoruz. İttifakımızın da genişlemesini arzu ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Mafya’ önergesi

Edinilen bilgilere göre iftar yemeğinde iki liderin sohbetinin konusunu ‘aşı’, ‘128 milyar dolar’, ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’, ‘ekonomi’ başlıkları oluşturdu. Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarına dair hazırlıklar gözden geçirildi. Toplantıda ‘mafya’ tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Cumhur İttifakı üç bileşenden oluşuyor. AK Parti, MHP ve mafya. Bunun üzerine gitmeleri gerekir, ama bunlar gitmez” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerine ilişkin de Kılıçdaroğlu’nun, “Hedef saptırmaya çalışıyor. AKP, MHP ve mafyanın kesişim noktasında kendisi bulunuyor, yakalandı, suçluların telaşı içinde” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu, kurmaylarından ‘mafya’ konusunu bayramdan sonra Meclis gündemine getirmelerini istedi. CHP’nin bu konuda araştırma önergesi vermesi planlanıyor.

Haberin Devamı

‘Kontrollü açılım’ talebi

Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, kırtasiyeci, kuaför ve berber, çiçekçi, tuhafiye, konfeksiyon, manifaturacı, ayakkabıcı, züccaciye, hediyelik eşya, oyuncakçı, şekercilerin bayram öncesi iki gün açılması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bir başka paylaşımda ise “İsrail’in yaptığı katliamdır. Erdoğan’a açık çağrı yapıyorum; BM’yi daha etkin olmaya zorlayacak girişimleri derhal başlat!” ifadelerini kullandı.