Siyaset ‘Millet ittifakı’na danışıp açıklarız’

‘Millet ittifakı’na danışıp açıklarız’

10.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Altay, Kılıçdaroğlu’nun bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmanın ardından cumhurbaşkanlığı adaylığının tartışılmasına ilişkin, “CHP, Millet İttifakı ile danışarak adayını ilan edecektir” dedi.

‘Millet ittifakı’na danışıp açıklarız’

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “CHP, zamanı geldiğinde, Millet İttifakı ile danışarak adayını ilan edecektir” dedi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Altay, asgari ücretin 3 bin 100 lira olmasını isteyerek, “Cumhurbaşkanı’nın elbette yüksek maaşı olsun ama bu, asgari ücretin 30 katı olursa dünyaya da kötü örnek olur” dedi. Altay, faizsiz olarak tüm kredi borcu ödemelerinin, vergi ve SGK borçlarının mayısa kadar ötelenmesini, yeni çıkan yapılandırmada son başvuru süresinin 30 Nisan’a kadar uzatılmasını, ilk etapta her eve mayısa kadar 3 bin lira ödenmesini, borç nedeniyle elektrik, su ve doğal gazın kapatılmamasını önerdi. Altay, her şey özelleşirken telefon dinlemesinin devletleştiğini ileri sürerek “Genel Başkan, telefonlarının dinlendiğini söyledi. Benim de dinleniyor. Ağzımızı açsak fezleke yollayan ey savcılar, ülkenin ikinci büyük partisi dinlendiğini iddia ediyor. Bir mafya bozuntusu, ana muhalefet liderini tehdit etti, daha ifadesi alınmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kefiliz’

Kılıçdaroğlu’nun, bütçe görüşmelerinde, “Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi” ifadelerinin hatırlatılması üzerine de Altay şunları söyledi: “CHP, son seçimlere Millet İttifakı ile girmiştir. Cumhurbaşkanı seçimi noktasında o gün geldiğinde konuşulur. Partimizin Sayın Genel Başkanı’nın, cumhurbaşkanlığı göreviyle ilgili aranan bütün ehliyete, liyakata, vasıflara, donanıma, bilgiye, birikime, namusa, edebe, ahlaka sahip olduğuna CHP’nin 138 milletvekili adına kefiliz. Hiç tereddüt yok. Kim cumhurbaşkanı adayı olacak bilmiyorum ama Erdoğan Cumhurbaşkanı olamayacak.”

Market ve kargo çalışanları için yıpranma teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “yıpranma payı” olarak da bilinen fiili hizmet süresi zammından market, kargo ve posta dağıtım çalışanlarının da yararlanması için kanun teklifi verdi. Teklif, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik öngörüyor. Teklif; market, süpermarket ve hipermarketlerde çalışanların prim ödeme gün sayılarına, bu iş yerlerinde ve işlerde geçen çalışma sürelerinin her 360 günü için 60 gün; kargo ve posta şirketleri ile market, lokanta, restoran, pastane ve benzeri işyerlerinde kargo ve posta dağıtım personeli, kurye, motosikletli kurye ve paket servis elamanı olarak çalışanlar için ise 90 gün fiili hizmet süresi zammı eklenmesini hükme bağlıyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Alman elçiyi kabul etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ile bir araya geldi. CHP’den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Schulz ve beraberindeki heyet ile parti genel merkezinde görüştü. Kabulde, Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti.