Siyaset Millet maşallah ‘evet’ diyor

Millet maşallah ‘evet’ diyor

04.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’de referanduma gidecek anayasa değişikliğini anlatan Erdoğan, “Nisanda sandık geliyor. Parlamento ‘evet’ dedi millet de maşallah ‘evet’ diyor” dedi

Millet maşallah  ‘evet’ diyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Başbakan Binali Yıldırım ile Mersin’de nisan ayındaki referanduma yönelik mesajlar verdi. Erdoğan, Mersin Şehir Hastanesi’nin açılış töreninin sonunda şehitler için Fatiha okuttu. Erdoğan, açılış kurdelesini keserken “Üç sefer evet dediniz ama üç sefer evet yetmez. Alıştınız, alıştırdınız maşallah” dedi. Erdoğan, açılış töreninde şunları söyledi:
EVET Mİ HAYIR MI?: Yaşı 40’ın üzerinde olanlar eski Türkiye’yi o dönemin hastanelerini, kıt imkanlarını çok iyi bilirler. Soruyorum o sisteme ‘evet’ mi, ‘hayır’ mı? O sisteme ‘evet’ mi ‘hayır’ mı? Bu sisteme ‘evet’ mi ‘hayır’ mı. Hastane bulsanız doktor bulamazdınız, doktor bulsanız cihaz bulamazdınız. İlaç alamazsınız, doktor 5 ilaç yazar 2’si var 3’ü yok. İlaç bulsanız para bulamazdınız. Bırakın tedavi olmayı sağlam girenin hasta çıktığı bir sağlık düzeni vardı. O sağlık düzenine ‘evet’ mi ‘hayır’ mı? Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görmek isteyenler gitsinler oralarda hastaneleri ziyaret etsinler. Eskiyle yeninin mukayesesini yapsınlar.
HEDEF İLK 10’DA OLMAK Hedef Türkiye’yi inşallah dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak, yapar mıyız? En müreffeh ülkeler arasına sokma hedefimize 2023 yılına kadar ulaşmakta kararlıyız, kararlı mıyız? Siz ‘evet’ demişsiniz zaten, maşallah. Parlamento ‘evet’ dedi millet de maşallah ‘evet’ diyor.
YİNE İŞBAŞINDALAR: 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlayın. Meclis’in iradesine karşı dönemin Cumhurbaşkanını ve yargısını arkalarına alarak bir 367 garabeti ortaya sürenlerin kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? Şimdi onlar yine işbaşında ama başaramayacaklar, çünkü karşılarında kim var millet var millet. Bu millet buna fırsat vermeyecek.
EVET’E HAZIR MIYIZ?: Nisan ayında sandık geliyor, nisan ayında sandık geldiğinde sandıkta ‘evet’e hazır mıyız, durmak yok yola devam mı? Aman ha bak Mersin geçmişteki gibi evelallah sandıkları patlatmayla hazır mı?
ANAYASA PAKETİNİ ANLATTI: Seçme yaşına 18 diyorsun seçilmeye niye demiyorsun, hazır mıyız buna da? Milletvekili sayısını 550’den 600’e çıkarmaya hazır mıyız? Çift kamaralıyken Meclis ve senato varken sayı kaçtı, 600’dü. İşte şimdi de 600’e çıkıyor olay bu kadar basit.

‘Aşık olduğum proje’

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün cuma namazını Mersin’de Hazreti Hızır Camisi’nde kıldı. Erdoğan’a dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve eski Bakan Zafer Çağlayan eşlik etti. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, “Dertli olduğum, aşık olduğum, bunu muhakkak gerçekleştirmemiz gereken projedir bu. Dünyayı dolaşırken edindiğim bir projeydi bu. Hep bunun aşkı, derdi içindeydik. Hamdolsun şimdi Mersin’de bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içerisindeyiz. Birileri laf üretir, biz laf üretiriz. Bu proje sağlık alınında sınıf atlatıyor” dedi. 30 büyük şehirdeki şehir hastanelerini 2020’ye kadar hizmete alacaklarını belirten Erdoğan, “Burada insan olduğunuzu hatırlayacaksınız, ‘devletim bana sahip çıkıyor’ diyeceksiniz” dedi.