Siyaset ‘Milletin ekmeğine göz dikene acımayacağız’

‘Milletin ekmeğine göz dikene acımayacağız’

03.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gıda fiyatlarında maliyetler dışında kalan artışları yakından takip ettiklerini belirten Erdoğan, "Fiyatlar konusunda vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine göz dikene acımayacağız" dedi.

‘Milletin ekmeğine göz dikene acımayacağız’

İSTANBUL DHA-İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nden canlı bağlantı ile Malatya Çevre Yolu 1. Kısım Açılış Töreni'ne katıldı. Programda yaptığı konuşmada Müslüman aleminin Ramazan ayını kutlayan Erdoğan, "Ramazan ayının ülkemize, milletimize, insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı. Açılışı yapılan proje hakkında bilgiler veren Erdoğan "İlk kısmının açılışını yapacağımız Malatya Çevre Yolu Projesi'yle işte bu güzergahtaki trafiği rahatlatıyor, şehrin hayat kalitesini yükseltiyoruz. Gölbaşı ayrımından başlayıp Pötürge Kavşağı'na kadar uzanan bu yolun açılışını yapacağımız ilk kısmı 26 kilometrelik bölümden oluşuyor. Bu yol şehir merkezindeki trafiği rahatlatarak vakitten yılda 89 milyon lira, akaryakıttan 97 milyon lira tasarruf sağlayacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünyanın salgından savaşa, göçten ayrımcılığa, enerji ve gıdanın başını çektiği ekonomik sarsıntılardan sosyal karmaşalara kadar nice krizlerle boğuştuğunu belirten Erdoğan, "Bu muhataralı süreçten ülkemizi, adaletin, hakkaniyetin, huzurun, refahın sembolü olarak çıkarmak ve hedeflerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

‘Milletimiz bize güvensin’

Gıda maddelerinin fiyatlarında maliyetler dışında kalan artışları yakından takip ettiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Fiyatlar konusunda vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine, geçimine göz dikenlere acımayacağız. Böyle dönemler hep birlikte fedakarlık yapmamız, hep birlikte günlük kazancımızı değil ortak geleceğimizi düşünmemiz gereken dönemlerdir. Üç kuruş fazla kazanmak uğruna milletin huzuruna özellikle göz dikenler aslında en büyük zararı kendilerine vermektedir. İlgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız bu çerçevede denetimden yani mevzuat hazırlığına kadar her konuda yoğun bir çalışma içindedir. İnşallah bunların etiketlere yansımalarını en kısa sürede görmeye başlayacağız. Türkiye yaz itibariyle hem uluslararası alanda gücünü artırmış hem de içeride hayat pahalılığıyla mücadelesinde mesafe kat etmiş ve hedeflerine doğru daha hızlı ilerlemeye başlayacaktır. Milletimden sabırlı olmasını, bize güvenmesini istiyorum."

Haberin Devamı

‘Milletin ekmeğine göz dikene acımayacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe'de Ramazan ayının ilk iftarında şehit aileleri ile bir araya geldi. Erdoğan, "Milletimizle beraber üzerimize oynanan oyunların hepsini birer birer bozduk. İnşallah ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız. Bu özgüvene milletimizden aldığımız güç ve destekle, şehitler ve gazilerimizin fedakârlığı sayesinde sahibiz" dedi.