Siyaset ‘Milletin feryadını gündeme getiriyoruz’

‘Milletin feryadını gündeme getiriyoruz’

02.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin az vekil çıkardığı ya da milletvekili olmayan illere gidecek. Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’da, partinin “saha çalışmaları stratejisi” ele alındı.

‘Milletin feryadını gündeme getiriyoruz’

 

Vekillerin yaptıkları saha çalışmasından ‘başarılı sonuçların’ alındığı belirtilerek, o ilin sorunlarının ortaya çıkarıldığı ifade edildi. CHP’li vekiller ve Kılıçdaroğlu, partinin daha az vekilinin olduğu ya da hiç milletvekili olmadığı illere gidecek. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, “Sahada olmalıyız. Milletin en önemli sorunu ekonomi. Gittiğimiz yerlerde vatandaşın sesi oluyoruz. Milletin feryadını gündeme getiriyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, yurt gezilerine Kırşehir, Bolu ve Aksaray ile başladı. CHP Genel Başkanı, önümüzdeki günlerde de Uşak, Manisa, Konya, Osmaniye, Kütahya, Çankırı’ya gidecek. Kılıçdaroğlu’nun 11 Mart’ta Uşak’ta olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Kılıçdaroğlu, toplantı öncesi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Parti Genel Merkezi’nde görüştü. Milliyet’in sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu,  Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın istifasına ilişkin, “İstifa ettiği gün telefonla ulaştı bize. İstifa ettiğini bildirdi. İstifa tek taraflı müessese” dedi. Kılıçdaroğlu’nun, Sancar’ın istifasına ilişkin kurmaylarına, “Kendisi açıklama yapıncaya kadar bekleyelim” dediği öğrenildi.