Siyaset Milli Gazete’den ‘motor’ sansürü

Milli Gazete’den ‘motor’ sansürü

31.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milli Gazete’den ‘motor’ sansürü

Milli Gazete’den ‘motor’ sansürü

Milli Gazete’den ‘motor’ sansürü

ANKARA Milliyet

FP’nin yayın organı diye nitelenen Milli Gazete, FP Genel Başkanı Recai Kutan’ın önceki günkü gazetecilerle bayramlaşmasındaki "Erbakan denince ilk aklıma motor geliyor" sözünü sansürledi. Dünkü manşetinde gazete Kutan’ın sözünü, "Erbakan denince aklımıza öncelikle lider geliyor" diye verdi.
Erbakan’ın sürekli kontrolü altında bulunan Milli Gazete, dün manşetinden yayınladığı Kutan’ın sözlerinin sırasını değiştirdi. Gazetecilerle kelime çağrışım oyunu oynayan Kutan önceki gün, Erbakan’ın için sırasıyla, "Teknik Üniversite’de hocamız olması nedeniyle Erbakan denince ilk aklımıza motor geliyor. Ondan sonra lider aklımıza geliyor. Hoca aklımıza geliyor" demişti. Bu sözler dünkü Milli Gazete’nin manşetinde "İlk önce lider geliyor" diye duyuruldu. Manşetin spotunda da "Kutan, gazetecilerin ‘Erbakan ismi size neyi çağrıştırıyor’ sorusuna açık ve net cevap verdi: Erbakan denildiği zaman aklımıza lider geliyor..." cümleleri yer aldı. Bunun altında yer alan spotlarda da Kutan’ın öncelik sırası değiştirilerek, "liderliğinin yanında tabii bir de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde hocamız olması nedeniyle motor geliyor" cümlesi yer aldı. Haberin içerdeki sayfadaki başlığı da "Erbakan deyince aklıma lider geliyor" diye verildi.
FP kulislerinde de Kutan’ın sözlerinin gazete tarafından sansür edildiği konuşuldu. Yenilikçi bir milletvekili, "Böyle şeyler komik olarak değerlendiriliyor. Bunlar sürekli zaten böyle küçük şeylerle uğraşıyorlar. İnsan bunu görünce yarası olan gocunur der" dedi.



SİYASET