Siyaset ‘MİT, 80 FETÖ’cüyü paketleyip getirdi’

‘MİT, 80 FETÖ’cüyü paketleyip getirdi’

06.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘MİT, 80 FETÖ’cüyü paketleyip getirdi’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MİT’in yurt dışında yürüttüğü operasyonlarla FETÖ’ye büyük darbe vurduğunu, bugüne kadar 18 ülkeden 80 FETÖCÜ’yü paketleyip Türkiye’ye getirdiğini açıkladı. “OHAL’in uzama ihtiyacı ortadadır” diyen Bozdağ, Tel Rıfat’ın da terörden temizleneceğini söyledi.

Haberin Devamı

Dün Habertürk TV’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ, şunları söyledi:

- MİT’İN BAŞARISI: MİT, yurt dışında yürüttüğü operasyonlarla FETÖ’ye büyük bir darbe vurmuştur. Kosova’daki olay büyük bir başarıdır. Bu bir tanesi. Bu güne kadar MİT 18 ülkeden 80 FETÖ’cüyü paketleyip Türkiye’ye getirdi. Bulgaristan’dan gelenler, Malezya’dan gelenler kamuoyunda yer aldı ama diğerleri yer almadı. Gizli yürütülen faaliyetler olduğu için kamuoyuna tamamı mâl olmadı.

- PENSİLVANYA PANİĞE KAPILDI: Pensilvanya’daki terörist başı 18 ülkeden 80 tane teröristi paketleyen iradeyi görünce paniğe kapıldı. O da yerinde rahat değil. Rahat etmesi de mümkün değil. Çünkü MİT, güvenlik birimlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hükümetimiz, bunlar dünyanın hangi ülkesine giderse gitsin peşinde olacaklar. Bulundukları inlerden alınıp, bunlar eninde sonunda Türkiye’ye getirilip yargıya teslim edilecektir.

Haberin Devamı

- OHAL’İ UZATMAK İHTİYAÇ: 40 yıllık bir terör örgütünü 1 sene 2 sene de çökertmenin tam anlamıyla mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Kamuda ve diğer alanlarda çökertildi ama FETÖ bitmedi. FETÖ ile mücadele de bitmedi, etkili ve kararlı bir şekilde devam etmesi gerekmektedir. O nedenle de, OHAL’in uzama ihtiyacı ortadadır. Eğer MGK yeniden bir tavsiye kararı alır, Bakanlar Kurulu kararına dönüştürür, TBMM de bunu kabul ederse, olağanüstü hal yeniden uzatılabilir. Ben olağanüstü halin bir ihtiyaç olduğunu değerlendiriyorum.

- TEL RIFAT TEMİZLENECEK: YPG, PYD terör örgütleri, Afrin’den nasıl temizlendiyse şimdi Tel Rıfat’tan temizlenecek ki orada da sona doğru yaklaşıldı. İnşallah yakında Tel Rıfat’ta da istediğimiz neticeyi elde edeceğiz. Arkasından Menbiç, arkasından Fırat’ın doğusu. Eğer Menbiç’te ABD’li yetkililer aramızdaki görüşmelerde bize verdikleri sözlerin gereğini yerine getirmezlerse Türkiye’nin tutumu çok nettir. Sincar’da ve diğer yerlerden terör örgütünün ve teröristlerinin temizlenmesini istiyoruz. Bunlar yapıldığı zaman bizim için sorun yok. Eğer yapılmazsa Türkiye buraları temizleyecek güce ve kudrete sahiptir.

Haberin Devamı

- CHP YERDE SÜRÜNÜYOR: Sayın Kılıçdaroğlu anladığım kadarıyla Afrin’de TSK’nın dolayısıyla Türkiye’nin elde ettiği başarıdan rahatsız. Öyle gözüküyor ki bu başarı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun ayarlarını da bozmuş, asabını da bozmuş. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız sınır bölgesine ilk defa gitmiyor. O zaman da askeri kıyafet giymişti. Bu sefer kalkıp küfürlerde bulunuyor CHP’nin yerlerde sürünmesinin sebebi, yerde sürünen bu ahlaktan kaynaklanıyor. l ANKARA Milliyet

‘O DA GİYSİN’

Başkomutan asker elbisesini giyemez mi? Giyer. Niye rahatsız oluyorsun, niye onur duymuyorsun? Ordu bir zafer kazanmış, başkomutan ordusunun yanına gitmiş, sanatçılar ordusunun yanına gitmiş, bu zaferi kutluyorlar. Ben beklerdim ki, Kılıçdaroğlu da Zeytin Dalı Harekâtı devam ederken oraya gitsin de bir kamuflaj da o giysin. Mehmetçiğe bir destek versin onlara bir moral versin. Ama yapmadılar... Kılıçdaroğlu gözünde gerçek sanatçı, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ya nefret edecek ya da Ak Parti’den nefret edecek ya da CHP’nin zihniyeti gibi bir zihniyete sahip olacak, PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin lehine açıklamalar yapabilecek, destekleyebilecek. Vatanını sevenler gerçek sanatçı olamaz mı?