Siyaset Mondros ve Sevr’le aynı

Mondros ve Sevr’le aynı

04.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’nın silah bırakmasını beklemenin ‘ahmaklık’ olduğunu söyleyen MHP lideri, Öcalan’ın silahsızlanma için yaptığı kongre çağrısının ise ‘PKK’yı meşrulaştırma çabası’ olduğunu ifade etti.

Mondros ve Sevr’le aynı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin hükümetle birlikte yaptığı ortak açıklamaya konusunda, “AKP Şirin, PKK Ferhat olmuş; dağları delerek vicdanlarına müzakere kınası sürmüşler, beraberce milli ahlak ve güvenliğin kanını dökmüşlerdir” dedi. Bahçeli, anlaşma metnini “Mondros ve Sevr” anlaşmalarına bire bir benzetirken, PKK’nın silah bırakmasını beklemenin ahmaklık olduğunu, asıl silah bırakanın Türk devleti olduğu kaydetti.
Bahçeli, dün MHP grup toplantısında özetle şunları söyledi:

KANDİL AKLINI ALDI: AKP, 13 yıl içinde ülkemizin posasını çıkarmıştır. İktidardaki kara parti, Türkiye’nin aleyhine ne varsa sahiplenmiştir. AKP, PKK’yı omuzunda taşımış, havalarda gezdirmiştir. AKP, PKK’ya ruhunu kaptırmış, irade ve iffetini devretmiştir. Kandil hayranlığı AKP’nin aklını almış ve afallatmıştır.

Haberin Devamı

MONDROS VE SEVR’LE AYNI: Her bir maddesi musibet, her bir maddesi melanet, her bir maddesi mahvoluş demek olan ihanet metni, Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Ofisi’nde rahat koltuklarına kurulan müflis şahsiyetlerce açıklanmıştır. Neymiş, PKK olağanüstü kongre toplayıp silah bırakacakmış. Neymiş, barış gelecek, demokratik siyasetin önü açılacakmış. Öncelikle söylemek istediğim şudur: Sevr Antlaşması’na da barış diyorlardı ve Türk milletine nasıl bir cehennemi yaşatacağı da herkesin malumuydu. İmralı canisinin hazırlayıp Kandil çetesinin ihtiyatla paraf ettiği 10 maddelik ihanet metni; Türkiye Cumhuriyeti’nin çöküş belgesi, varoluşunu inkar beyannamesidir.

DAVUTOĞLU HDP NÜFUSUNA ADINI YAZDIRDI: AKP, PKK’ya yılışmış, onursuzca Kandil ve İmralı eşiklerine yüz sürmüştür. Bir yanda bulanık suda balık avlama merakıyla MHP’yle HDP’yi yan yana gösterme ayıbına soyunan Davutoğlu, diğer yanda HDP’nin nüfusuna kaşla göz arasında adını yazdırmıştır.

Haberin Devamı

SİLAH BIRAKMAYI BEKLEMEK AHMAKLIK: PKK’nın silah bırakma çağrısı zaman kazanmaya dönük bir manevradır ve kandırmacadan ibarettir. Silah bırakan varsa o da AKP hükümetidir. Silahları gömen, indiren, kılıfına sokan varsa o da Türk devletidir. PKK’nın silah bırakacağını, silahla yollarını ayıracağını ummak ve beklemek ahmaklık ve gaflettir. Kamuoyuna yansıyan yedi aşamalı silah bırakma etapları da psikolojik ve algı operasyonudur.

KONGRE MEŞRULAŞMA ÇABASI: PKK’nın olağanüstü kongreyle silah bırakmasını istemek; siyasallaşma ve meşrulaşma çabalarına sinsi bir ilavedir. Terör örgütünün sözde kongre toplamasını beklemek yerine, teröristleri saklandıkları inlerde arayıp, bulup çıkararak adalete teslim etmek ve bu eksende cesaret göstermek hükümetin milli ve tarihi bir sorumluluğudur.

ŞEHİT HABERİ KADAR FELAKET: Demokrasiyi katleden, siyasete kurşun sıkan, bebekleri öldüren bir terör örgütünü siyasete dahil etme hazırlığı en az şehit haberi almak kadar felakettir, fecaattir.

PKK’NIN OLTASINA SAZAN GİBİ TAKILDI: 10 maddelik ihanet metninde demokratik siyasetin tanım ve içeriğinden bahsedilmektedir. Bu apaçık bir şekilde PKK’nın silahlı ve silahsız militanlarının siyaset yapabilmesine dönük tuzaktır. Hayalet ve hamakat Başbakan ise demokratik siyasetin önü açılacak diyerek sevincini gizleyememiş, doğal olarak PKK’nın oltasına sazan gibi takılmıştır.

Haberin Devamı

DİLENCİ VE FİYASKOSUN: HDP’nin kapısında dilencilik yapan Başbakan bilesin ki, PKK’yı kırmamak, kızdırmamak adına kanun tasarısını tekriri müzakere edecek kadar fossun, fuzulisin, korkaksın, baştan ayağa fiyaskosun. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş, AKP ile HDP aynı yastıkta hıyanet ömrünü geçirmek için İmralı ve Kandil huzurunda utanmadan söz kesmişlerdir.

İKİ MAYMUNLA OYALANIYOR: Cumhurbaşkanı ise üçüncüsünü nereye gönderdiğini bilmediğimiz iki maymunla oyalanmakta, HDP’li yoldaşlarıyla can sıkıntısından köşe kapmaca oynamaktadır. Erdoğan ve Öcalan yanlarına 23 Nisan Başbakanı’nı da alarak Türkiye’nin fişini çekmek için son gözden geçirmeleri, son rötuşları yapmaya koyulmuşlardır.

Yazarlar