Siyaset ‘Moral bozmayın sorunu çözeriz’

‘Moral bozmayın sorunu çözeriz’

21.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Konut Görevlileri Sendikası'nı ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "1 milyonu aşkın apartman görevlisi arkadaşıma seslenmek isterim; moralinizi bozmayın, sorunlarınızı çözmek benim boynumun borcudur" diye konuştu.

‘Moral bozmayın sorunu çözeriz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konut Görevlileri Sendikası Başkanı Uğur Gözel’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretin ardından özetle şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

ÖRGÜTLENİN: Sizin sesinizi duyurabilmemiz için derdinizi bilmemiz lazım. Sizin derdinizi anlatacak olan da ya bir dernek ya da bir sendika. 1 milyonu aşkın apartman görevlisi arkadaşıma seslenmek isterim; moralinizi bozmayın, sorunlarınızı çözmek benim boynumun borcudur, çözeceğim. Sizden isteğim tekrar örgütlenin, bir araya gelin. Bilin ki Kılıçdaroğlu kardeşiniz yanınızda. Bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşaması lazım, evlatlarına huzur içinde bakması lazım. Herkesin huzur içinde yaşarken en azından kendi kültürel ihtiyacını da bir anlamda gidermesi lazım.

ÇİFT PARAYI KABUL EDİYOR: Demek ki Sayın Erdoğan Türkiye’de çift paranın kullanıldığını kabul ediyor. Yani bir taraftan döviz, bir taraftan Türk Lirası. İyi de memleketi bu hale kim getirdi? Dolar bazında garantiler verildi. Bir adam bir şey söylerken en azından söylediğini bir ölçmeli, tartmalı, en azından bir kişiye bir danışmalı ya ben böyle konuşacağım da bu doğru mudur, yanlış mıdır?

Haberin Devamı

DOLARI TAŞIYAN BELLİ: Vatandaş ne olacak, vatandaşın zaten cebinde dolar mı var? Doları taşıyanlar belli, yanında gezenler. Türkiye’yi çift paradan kurtarmak istiyorsan önce diyeceksin ki, yolları, köprüleri, doları bitiriyorum hepsi TL olacak. Vatandaşı kandırmasınlar. Allah aşkına apartman görevlilerinin dolarları, avroları mı var? Birde kalkmış efendim apartman görevlilerinin arabaları var diyor, cep telefonu var diye. İnsaf ya insaf kardeşim ya 21. yüzyılda yaşıyoruz ya. Yani apartman görevlisinin arabası, bir Murat 131’i, bir Serçesi olmasın mı?

YAKINLARININ DOLARLARINI GETİRSİN: (Cumhurbaşkanının 'zamları en alt seviyede yansıttık, devletin fedakarlığı büyük' ifadesi) Fakirden fukaradan yana, garipten gurebadan yana hükümet hiçbir fedakarlık yapmamıştır. Fakir fukaranın ödedikleri vergilerden alıyorsun götürüyorsun kur garantisi olarak ödüyorsun, sonra da haktır, hukuktur bundan bahsediyorsun. Getirin dolarlarınızı TL'na çevirin diyorsunuz. Kendi yakınlarının, akrabalarının, dostlarının dolarlarını, avrolarını getirsin TL'na çevirsin. Önce bu millete örnek olsun bir görelim. Erdoğan kaç milyon dolarını getirip acaba TL'na çevirecek bir örnek olsun.

Haberin Devamı

AHINI ALDINIZ GERİYE VAHI KALDI: (TÜİK Başkanı'nın '84 milyonun ahını alamam, enflasyonu düşük açıklama gibi bir şey yapamam' açıklaması) Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum. Saraydan alınan talimat üzerine enflasyon rakamları açıklanıyor. Bunlar markete, pazara gitmiyorlar mı ya? Peynirin, sütün fiyatını bilmiyorlar mı? '84 milyonun ahını alamam'. Zaten ahını aldınız ya geriye vahı kaldı. Daha ne kalsın ya?

Üçlü buluşma

‘Moral bozmayın sorunu çözeriz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dün akşam yemeğinde bir araya geldi. Genel başkanların gündeme ilişkin görüş alışverişinde bulundukları belirtildi.

Kanaat önderine rozet taktı

‘Moral bozmayın sorunu çözeriz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye katılan Van kanaat önderlerinden İskender Ertuş’a rozetini taktı. Kılıçdaroğlu, CHP’ye katılan Van kanaat önderlerinden İskender Ertuş ve beraberindeki heyeti makamında dün kabul etti. CHP’ye katılan 1.037 kişi adına İskender Ertuş’a rozet takan Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Doğu Masası Koordinatörü Devrim Barış Çelik eşlik etti.