Siyaset ‘Mücadele artık farklı sürecek’

‘Mücadele artık farklı sürecek’

16.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki terör örgütleriyle mücadelenin bundan sonraki süreçte çok daha farklı bir şekilde devam edeceğini belirterek, “Bu terör örgütlerine, Amerika’nın oradaki malum güçlerine, rejim güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi

‘Mücadele artık farklı sürecek’

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki mücadelelerinin bundan sonraki süreçte çok daha farklı şekilde devam edeceğini belirterek, “Bu konuda kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar’daki Hazreti Ali Camisi çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Suriye’nin kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik ‘Tahammülümüz kalmadı’ dediniz. Bölgeyle ilgili son durum nedir?” şeklindeki soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

“Suriye’de sadece kuzeyi değil, genelinde bildiğiniz gibi PKK, YPG, PYD buralarda cirit atıyor. Bunlara destek veren ülkelerin başında da koalisyon güçleri, Amerika geliyor. Bunların verdiği her türlü destek, silah, mühimmat bunlarla birlikte burada terör estiriyorlar... Tabii bir yere kadar sabrımız devam etti ve son olarak biliyorsunuz iki polisimiz burada şehit oldu. Zaman zaman siviller de şehit oluyor. Tüm bunlara karşı da mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Terör örgütlerine, ABD’nin oradaki malum güçlerine karşı, rejim güçlerine karşı gerekli olan her türlü mücadeleyi vereceğiz bu konuda kararlıyız.”

Haberin Devamı

‘Taliban kabul arayışında’

Erdoğan, Taliban heyetinin ziyaretine ilişkin de şöyle konuştu: “Taliban dünyada kabul arayışları içerisinde... Ülkelerin kendilerini kabulü noktasında arayışları var. Arkadaşlarımızla yaptıkları görüşmelerde özellikle destekler noktasında gerek insani yardım noktasında gerekse Afganistan’daki yeni sürecin işlerliği konusunda talepleri oldu. Bu talepler konusunda da her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz. Yeter ki Afganistan’daki bu yönetim gerçekten uluslararası ilişkilerde hakikaten Afgan halkının haklarını korumada adil bir yaklaşım içerisinde olsun. Afgan halkı ile bizim kadim kardeşliğimiz kadim dostluğumuz var. Bunu bir kenara koymamız mümkün değil.”

Son dönemlerde Avrupa’da yaşanan enerji krizinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Biz tedbirlerimizi ciddi manada aldık. Bundan sonraki süreçte de alıyoruz... Gerek Rusya ile olsun, İran, Azerbaycan ile olsun bu tür anlaşmalar bu tür krizleri yaşamayacağımızın işaretidir. Türkiye için sıkıntı söz konusu değil” diye konuştu.

‘Yalan terörü estiriyorlar’

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyasi cinayetler” açıklamasına ilişkin de şunları söyledi: “Her şeyden önce bu zat, eğer bu konularda samimi ise, dürüstse bu işin merci yargıdır. Delillerini yargıya sunarsın ve bu siyasi cinayetlerle ilgili böyle şeyler varsa yargı da bunların üzerine gider. Fakat bu zat bugüne kadar sabah yalan, akşam yalan, hayatı böyle geçmiş. Şimdi yanına birilerini toplamış, onlar da yalan terörü estiriyorlar. Biz iktidarı nasıl zaafa düşürürüz, bunun peşindeler. Bizler de yargıya özellikle müracaat ettik, sorgulanmasını istedik. ‘Kimse çıksın ortaya’ dedik. Böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine asla iktidar olarak fırsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara meydanı boş bırakmayız.”