Siyaset ‘Mücadeleyi büyüteceğiz’

‘Mücadeleyi büyüteceğiz’

23.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

HDP’nin dün düzenlediği toplantıyla adaylarını tanıttı. Ankara İnşaat Mühendisleri Odası’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında Ankara’dan aday gösterilen aktivisit Veli Saçılık ile Hatay’dan aday gösterilen sanatçı Barış Atay’a partililer yoğun ilgi gösterdi.

‘Mücadeleyi büyüteceğiz’

Seçim şarkılarının tanıtımıyla başlayan toplantı, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın mesajının okunmasıyla devam etti. Demirtaş, mesajında, “Tek adam rejiminin faşizan uygulamaları altında inleyen topluma nefes aldıracak, demokrasi yürüyüşünde engelleri ortadan kaldıracak önemli bir sorumluluk üstlendiniz. Uzun yıllardır devam eden siyasi mücadelemizde, 24 Haziran seçimleri artık bir dönüm noktasıdır. Binbir emekle, bedelle biriktirilen umutları bu seçimde kalıcı bir kazanıma dönüştürmek için yarından itibaren sokaklarda, meydanlarda olacaksınız” dedi.

Haberin Devamı

‘Serbest bırakın’

Daha sonra sahneye çıkan HDP Eş Genel başkanları Pervin Budan ve Sezai Temelli, Demirtaş’ın durumu ve seçimlere ilişkin mesajlar verdi. Buldan, “Buradan Cumhurbaşkanı’na, Yüksek Seçim Kurulu’na ve yargıya çağrıda bulunuyoruz; Demirtaş’ı özgür bırakın. Diğer adaylar hangi koşullarda kampanya yürütüyorsa, Demirtaş’ın da aynı imkanlara ve koşullara sahip olması gerekir. Milyonlarca insan Sayın Demirtaş’ı seçim meydanlarında görmek istiyor” dedi. 24 Haziran seçimlerinin kritik bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Buldan, “Seçimlerden demokratik bir zaferle çıkmak için mücadelemizi büyüteceğiz. HDP’nin baraj altında bırakılması, demokrasinin baraj altına gömülmesi demektir” diye konuştu. Konuşmaların ardından HDP’nin milletvekilleri adaylarını bölge bölge platforma davet ederek tanıttı. Cezaevinde bulunan dört milletvekili adayda kürsüden anons edilirken, “Cezaevindeler ama çıkacaklar” denmesi dikkati çekti.

HDP’de Afrika kökenli aday

Aydın’da doğan ve 40 yıl önce İzmir’e yerleşen Afrika kökenli Türk işçi Yalçın Yanık (58), HDP’nin İzmir’de 1’inci bölge milletvekili adayı oldu. Deri Tekstil Kundura İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı olan Yalçın, evli ve iki çocuk babası. İzmir DHA

Kadın Bakanlığı’

Aday tanıtım toplantısından önce HDP seçim bildirgesi açıklandı. HDP kadın seçim bildirgesinde Kadın Bakanlığı’nın kurulması ve Cumhurbaşkanlığı’na da eş başkanlık sisteminin getirilmesi gibi öneriler sıralandı.