Siyaset Muhaliflerin istediği olmadı

Muhaliflerin istediği olmadı

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP MYK dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ana gündemini partinin belediye başkan adayları ile belediye ve il genel meclisi üyelikleri aday listelerinin hazırlıkları oluşturdu. Kılıçdaroğlu’nun, hazırlıkları yürüten kurmaylarından, herhangi bir parti içi tartışma ortamı yaratılmadan sürecin tamamlanması için özel hassasiyet göstermelerini istediği belirtildi.

Muhaliflerin istediği olmadı

Edinilen bilgilere göre; listelerin hazırlanmasından sorumlu olan genel başkan yardımcılarının yoğun mesaisi önceki gün başladı. Liste çalışmaları sabahın ilk saatlerine kadar sürerken dün de yoğunluk devam etti. Yoğun mesai nedeniyle genel merkeze ziyaretçi girişi yasaklandı. Çok sayıda milletvekili, il başkanı ve belediye başkan adayı genel merkeze gelerek listelerde değişiklik yapmaya çalıştı. Önceki gün, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Milletvekilleri de gece geç saatlere kadar genel merkezde mesai harcayarak listelere son şeklini vermeye çalıştı. Bu çerçevede tamamlanan listeler kademeli olarak il ve ilçe başkanlıklarına gönderildikten sonra da seçim kurullarına sunulmaya başladı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, CHP ve İYİ Parti, seçim iş birliği kapsamında meclis üyeliklerinde de iş birliği yapıyor. Bu çerçevede iş birliği dahilindeki çok sayıda seçim çevresi için ortak listeler hazırlanıyor. Ancak üzerinde uzlaşılamayan belediyeler için iki ayrı listeyle seçime girileceği belirtiliyor.

Bucak’ta geri adım yok

PM’nin 12 muhalif üyesi, İstanbul Maltepe ve Şanlıurfa Siverek’teki adaylar ile bazı tartışmalı adaylaşmaların yeniden değerlendirilmesi için PM’nin olağanüstü toplanmasını istemişti. Muhalif üyeler toplantının aday listelerinin YSK’ya sunulacağı son gün olan 19 Şubat’a kadar toplanmasını talep etmişti. Ancak muhaliflerin bu talebi gerçekleşmedi. PM’yi toplamak için bir hafta süresi bulunan Kılıçdaroğlu da PM’yi toplayacağını açıklamıştı. Buna karşın 12 muhalif üyeden bazılarının, PM’nin aday listeleri teslim edildikten sonra toplanmasının bir anlamının olmayacağını parti yönetimine ilettiği belirtildi. Mehmet Fatih Bucak’ın Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden aday gösterilmesine parti içinden yoğun tepkiler gelse de Kılıçdaroğlu’nun bu isimde geri adım atmayacağı, Bucak’ın isminin YSK’ya sunulacak listelerde yer alacağı kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde olduğu gibi kendi isteğiyle adaylıktan çekilen isimler dışında listelerde bir değişiklik yapmaya sıcak bakmadığı da ifade edildi. Ancak bazı genel başkan yardımcılarının, İstanbul’un Şişli ilçesinde Mustafa Sarıgül’ün karşısına aday gösterilen Muammer Keskin’in oyunun son anketlerde düşük çıktığını Kılıçdaroğlu’na ilettiği öğrenildi.

Haberin Devamı