Siyaset Muharrem İnce'den liste yorumu: Ben bakanların listesini yapacağım

Muharrem İnce'den liste yorumu: Ben bakanların listesini yapacağım

22.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin milletvekili aday listesiyle ilgili tartışmalara değinen İnce “Memnun olan olur olmayan olur. Hepsi bizim arkadaşımız hiç fark etmez. Sonra milletvekilliği listelerini genel merkez yapar” dedi...

Muharrem İnceden liste yorumu: Ben bakanların listesini yapacağım

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, önceki akşam Twitter’dan yaptığı açıklamada sesi kısıldığı için Bartın ve Zonguldak mitinglerinin iptal edildiğini açıklamıştı. İnce, dün sabah bu mitingleri yapma kararı aldı. İnce’nin bu kararı taleplerinin genel merkez tarafından karşılandığı yorumlarına neden oldu. Dün Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen İnce, “Dün biraz sesim kısıldı. Doktorlar dedi ki ‘Bir gün dinlendir.’ Tam iptal edecektik, baktık yandaş medya saldırıyor. ‘CHP’de kriz, Muharrem İnce küstü.’ Dedim ‘Gidelim Bartın’a.’ Başka çaresi yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Bunları bir kenara bırakacağız’

İnce, milletvekili aday listesinin açıklanmasıyla ilgili tartışmalara da değinerek, şunları söyledi: “Milletvekili listeleri açıklandı. Memnun olan olur olmayan olur. Hepimiz için geçerli bu. Fakat hedef büyük, zaman dar, işimiz çok. Bunlarla uğraşacak zamanımız yok. Hepsi bizim arkadaşımız fark etmez. Sonra milletvekilliği listelerini genel merkez yapar. Allah’ın izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda milletvekili listesi değil, bakanların listesini yapacağım. Onun dışında bu işlere takılmayın. Hiç CHP’yi haber yapmazlar. Böyle şeyler buldular mı haber yaparlar. Sadece CHP’li kardeşlerimin değil Ak Partili, Saadetli kardeşlerimin de, hepsinin 81 milyonun oyunu istiyorum ben.”

Haberin Devamı

Asgari ücret 2 bin 200 TL

Cumhurbaşkanı olması halinde asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağını, çiftçiye mazotun 3 lira olacağını, üniversite öğrencilerine 19 Mayıs’ta 500, 29 Ekim’de 500 lira verileceğini aktaran İnce, “Bunu başaracağız. Öğretmenler ve polisler, 3600’ü çözeceğiz, ek göstergeyi vereceğiz. Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılacak, polis memurlarına mesai ödenecek ve sendika haklarını alacaklar” ifadesini kullandı.

‘Peşime takıl, araştırmayı gör’

İnce, “Şu televizyonlara çıkan anketçilerin bir kısmı, hepsini demiyorum, onları dikkate almayın. Ortada araştırma falan yok. Gel peşime takıl, gör araştırmayı. Gel takıl peşime, otobüse bin, gel gör milletin ilgisini. Bunlar mahcup olacaklar. Biz bu seçimi alacağız. Dün Adana’daki muhteşem manzarayı görmenizi isterdim. 100 bin kişi katıldı. Bugün sesimiz kötü olabilir. Sözümüz doğrudur merak etmeyin. Sesim kötü çıkıyor olabilir ama söylediklerim doğrudur. Bundan hiç kuşkunuz olmasın.” TRT’yi sert şekilde eleştiren İnce, şöyle devam etti: “TRT, 13-21 Mayıs arasında Sayın Erdoğan’a 1 saat 57 dakika söz vermiş. Muharrem İnce’ye 16 dakika söz vermiş. 117 dakika birine 16 dakika birine. Peki sizler bu meydanı dolduranlar, biz TRT payı ödemiyor muyuz? Sadece Erdoğan’a oy verenler mi ödüyor? Bunun adil olması gerekmiyor mu? Ey Erdoğan, bundan senin haberin yok mu? Bu kul hakkıdır. Ben TRT’ye hakkımı haram ediyorum.”

Sınav sisteminde uzlaşacağız

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Türkiye’nin sorunlarını ilk olarak eğitim alanından çözmeye başlayacağını anlatan İnce, “Anneler, size sesleniyorum, Ak Parti’ye oy vermiş kadınlarımıza sesleniyorum. En değerli varlığınız evlatlarınız değil mi? Eğitimden memnun musunuz? Değilsiniz değil mi? 20 yılda 10 bakan değişti, 5 kez sınav sistemi değişti. Şimdi bu ülkede eğitimde bir uzlaşmaya varmamız lazım. Ben iktidara gelirim, istediğim gibi eğitimi yaparım. Olmaz bu doğru değil. Bir kere değiştireceğiz ama uzlaşarak değiştireceğiz. Benim cumhurbaşkanlığımda o masada AK Partililer, MHP’liler, İYİ Partililer, HDP’liler, Saadet Partililer, Demokrat Partililer olacak. Çeşitli kesimlerle uzlaşacağız. Milli eğitim politikasında önce uzlaşacağız. Sınav sisteminde önce uzlaşacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kemer sıkma sırası devlette’

İnce ekonominin başına ehliyetli insanları getireceklerini belirterek, “Ekonomi ile ilgili kurumları başta Merkez Bankası olmak üzere bağımsız özerk hale getireceğiz. Merkez Bankası Başkanı’nı CHP Genel Merkezi’ne davet etmeyeceğiz. İlk kez bir şey daha söyleyeceğim. Türkiye’de yıllardır duyduğumuz şey şudur. ‘Ey milletim, kemer sık, tasarruf yap’. Bu sefer kemer sıkma sırası devlette olacak. Milletin kemer sıkacak hali kalmadı. Nasıl olacak? Saraylarda yaşamayacak Cumhurbaşkanı, söz. Orayı bilim merkezi yapacağız” dedi. İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Aramızda şöyle bir fark olacak. O diyecek ki ‘Benim valim, benim müsteşarım, benim bakanım, benim genelkurmay başkanım’ diyecek. Ben ise şöyle diyeceğim, ‘Sayın genelkurmay başkanım, sayın bakanım, sayın valim.’ O genelkurmay başkanı ‘benim genelkurmay başkanım’ değil. Bir devlet terbiyesi içerisinde olacak her şey. Mesela cumhurbaşkanı ‘TEOG’u kaldırın’ deyince TEOG kaldırılmayacak. Bu ülkede halk tarafından seçilen belediye başkanlarına çekil kenara diye bir talimat gelemeyecek.”

‘En fazla kalite sözünü duyacaksınız’

İnce, Bartın’ın ardından gittiği Zonguldak’ta Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde, emeğin, örgütlenmenin, direnen ve üreten insanların bulunduğu kentte olduğunun farkında olduğunu söyledi. En büyük projesinin “huzur” olduğunu yineleyen İnce, “AK Partili, Ülkücü, HDP’li, İYİ Partili ve Saadet Partili kardeşlerim, hepinize sesleniyorum. Önce barışacağız. Öyle Türk, Kürt, Alevi, Sünni herkes bir tarafa çekmeyecek. Hepimiz bir olacağız. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Milli politikalar uygulayacağız. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında en fazla duyacağınız söz, ‘kalite’ olacak. Eğitimde ve sağlıkta kalite” dedi. Yargı bağımsızlığını sağlayacaklarını, demokrasiyi geliştireceklerini vurgulayan İnce, sözlerini “Türkiye’yi Avrupa Birliğine sokmak istiyoruz. Biz Batı’ya karşı gücümüzü Doğu’dan, Doğu’ya karşı gücümüzü Batı’dan alacağız. Türkiye tartışılan, kavga edilen bir ülke olmaktan uzaklaşacak” diye tamamladı. ZONGULDAK AA