Siyaset Mutabakat tamam gözler liderlerde

Mutabakat tamam gözler liderlerde

20.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, altı partinin güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş çalışmasında "ortak mutabakat metnini" tamamladığını belirterek, "Süreç, takdir sayın genel başkanlarda" dedi.

Mutabakat tamam gözler liderlerde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, mevcut sistemi eleştirirken, "Parti genel başkanlığı, hükümet, devlet, yargı bir kişide birleşti. İşte tüm güçler bir kişi de birleşince tablo ortada. Bu tabloyu değiştireceğiz" ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Erkek, "Koltuk krizi yaşandığı, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun ortak metne imza atmak istemediği, merkez sağı temsil eden partiler olarak yeni ve ayrı bir ittifak olarak çalışmanın altına imza atmak istediğini söylediğine dair iddialar var. Doğru mu?" sorusu üzerine şunları söyledi:

'Mesele Türkiye'

"Altı parti dört aya yakın zaman çok ciddi bir çalışma gerçekleştirdik tam bir uyum içerisinde, büyük bir nezaketle, olgunlukla, niçin? Çünkü mesele Türkiye meselesi. Çünkü Türkiye demokrasisini kaybetti. Bu sistem eşitliği, özgürlüğü, adaleti yok etti. Bu sistem gençlerin hayallerini, mutluluğunu çaldı. Biz bu sistemi değiştirmek için çalışıyoruz ve değiştireceğiz. Altı parti ortak mutabakat metnimizi tamamladık, çalışmalarımızı tamamladık. Ortak mutabakat metnini sayın genel başkanlara sunduk. Şimdi süreç, takdir sayın genel başkanlarda. En kısa zamanda sayın genel başkanlar bir araya gelecek ve Türkiye’ye, kamuoyuna gerekli mesajları verecekler. Bu iddiaları biz de gazetelerden okuyoruz, gülümsüyoruz. Tüm temel ilkelerde uzlaştık. Millet İttifakı güçlenerek, büyüyerek yoluna devam ediyor."

Haberin Devamı

Erkek, "İlk seçimde iktidar olduktan sonra Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı da Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Yeni Cumhurbaşkanı ve yeni Meclis toplumsal uzlaşmayla birlikte yeni anayasa değişikliğini millete sunacak" diye konuştu.

Yazarlar