Siyaset Müthiş iddia!.. HDP heyeti İmralı'ya gitti

Müthiş iddia!.. HDP heyeti İmralı'ya gitti

06.04.2015 - 09:48 | Son Güncellenme:

HDP’nin listeyi YSK’dan önce İmralı’ya götürdüğü iddia edildi. İddiaya göre HDP heyeti 4 Nisan’da adaya gitti. Doğum gününe de denk gelen ziyarette Öcalan’ın, “DTK Eşbaşkanı olarak devam etmek istiyorum” diyen Hatip Dicle’nin ikna edilmesini istediği öne sürüldü.

Müthiş iddia.. HDP heyeti İmralıya gitti

Partilerin aday listelerinin kesinleşeceği 7 Nisan öncesi HDP heyeti İmralı'ya gitti. Heyetin çözüm sürecinde gelinen aşama konusunda Öcalan'ı bilgilendirirken adaylar konusunda ise görüş ve değerlendirmesini aldığı öğrenildi.

Son olarak Nevruz öncesi İmralı’ya giden HDP heyetinin dün duyuru yapmadan yine adaya gittiği ileri sürüldü. Heyette HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın yer aldığı ifade edilirken yanındaki diğer üyelerin kim olduğu bilgisine ulaşılamadı.

Heyetin İmralı'da Öcalan'la süreçte yaşanan son durum ve aday isimlerine ilişkin bilgi alışverişi yaptığı ve önerisini aldığı öğrenildi. Öcalan’ın daha önce aday olmayacağını açıklayan DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle başta olmak üzere bazı isimlerin aday olmasına yönelik isteği kulislere yansımıştı. Heyete bir süre önce dahil olan kadın hareketi sözcülerinden Ceylan Bağrıyanık’ın HDP’den milletvekili adayı gösterileceği bildirilirken, Dicle’nin adaylığı konusunun bugün netleşmesi bekleniyor. Dicle’nin aday olması durumunda HDP İmralı heyeti üyelerinin tamamı aday gösterilmiş olacak. Aday yapılıp yapılmayacakları kesinleşmeyen KCK yöneticileri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’ın durumu da bugün netleşmiş olacak.

Tan için kampanya

Haberin Devamı

Yaptığı açıklamalarla partide sıkıntı yarattığı öğrenilen ve bu nedenle aday gösterilmediği belirtilen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın aday yapılması için partiye çok sayıda tepki mesajı geldiği öğrenildi. Tan için sosyal medyada kampanya başlatılırken bazı Kürt grupları, HDP Genel Merkezi’ne mektup göndererek Tan’ın "farklı perspektifiyle Kürt ve Türk siyasetine renk katan bir kişilik olduğu" belirtip tekrar aday gösterilmesini talep ettikleri vurgulandı. Aday gösterilmemeleri şaşkınlıkla karşılanan Hakkari Milletvekilleri Adil Zozani, Esat Canan, Muş Milletvekili Demir Çelik, Van Milletvekili Nazmi Gür ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın da tekrar aday gösterilmeleri için seçim bölgelerinden parti yönetimine yoğun talepler geldiği öğrenildi.