Siyaset NATO’nun Türkiye’yi dışlamaması önemli

NATO’nun Türkiye’yi dışlamaması önemli

18.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danimarka’ya iki günlük ziyarette bulunan Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile bazı müttefik ülkeler arasında yaşanan gerilimde taraf seçmeyeceğini Türkiye’nin dışlanmamasının önemli olduğunu söyledi.

NATO’nun Türkiye’yi dışlamaması önemli

Danimarka TV2 kanalına bir röportaj veren Stoltenberg, Türkiye’nin önemli bir müttefik, istikrar ve mülteci krizinin çözülmesinde önemli bir ülke ve dışlanmamasının önemli olduğunu belirtti.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye ile Hollanda ve Almanya arasında yaşanan gerilimdeki tartışmalarda “doğru” ya da “yanlışı” söyleyecek rolünün olmadığını ima etti.
‘Önemli müttefik’
Türkiye’nin coğrafi konumundan ötürü önemli bir müttefik olduğuna işaret eden Stoltenberg, “Türkiye,Irak ve Suriye’de İŞİD terörü ve şiddetini en yakından hisseden Nato ülkesidir. Türkiye, istikrar ve mülteci krizin çözümünde önemlidir. Avrupa ve NATO’da Türkiye’nin Nato ittifakının bir parçası olmasından mutlu olmalıyız” diye konuştu.
‘Önemli müttefik’
Türkiye’nin, teröre karşı kendini savunma ve darbeye teşebbüs edenleri takip etme hakkının olduğuna değinen Stoltenberg, bunların hukuk devleti prensipleri çerçevesinde yapılması gerektiğini Ankara’da birçok kez yaptığı görüşmelerde altını çizdiğini söyleyerek, hukuk devleti ve demokrasinin Nato’nun temel değerlerinin bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.