Siyaset 'Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız'

'Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız'

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan ile Bahçeli arasındaki “seçim iş birliği” görüşmesine ilişkin olarak, “Korkuyorlar. Korktukları için, CHP gelmesin, seçimi kaybetmeyelim diye ne yapacaklarını şaşırdılar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız” dediği öğrenildi...

Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız

CHP MYK, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, ekonomideki gelişmeler, AİHM’nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki “serbest bırakılsın” kararı, yerel seçim hazırlıkları ile Erdoğan ve Bahçeli arasındaki görüşme değerlendirildi. Alınan bilgilere göre toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen Demirtaş kararı üzerinden bir sunum yaptı. Sunumun ardından değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu’nun, “Erdoğan’ın AİHM kararını dikkate almayacağını söylemesi, Demirtaş’a ceza vereceği anlamına gelir. Bu ihsas-ı reydir. Anayasanın 18. maddesinde saptanmış olan seçilme hakkına ve hukuka müdahalenin açıkça ifadesidir. YSK, Demirtaş’ın aday olabileceğine yönelik karar veriyor ama içeride tutuluyor. Bu aslında Anayasa Mahkemesi’nin vermesi gereken karardır. Bu durum bizde hukuk devletinin olmadığının bir göstergesidir” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

MHP-AK Parti görüşmesi

Kılıçdaroğlu toplantıda, Erdoğan ile Bahçeli arasındaki görüşme konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun, “Korkuyorlar arkadaşlar. Korktukları için, CHP gelmesin, seçimi kaybetmeyelim diye ne yapacaklarını şaşırdılar. Ama ne olursa olsun biz başaracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız” dediği öğrenildi.