Siyaset ‘Nefret siyasetine geçit vermeyeceğiz’

‘Nefret siyasetine geçit vermeyeceğiz’

25.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki göstererek, “Nefret siyaseti pandemisi oluşturmaya ve demokrasimizi kuşatmaya çalışıyorlar. Hakarete de nefret siyasetine de asla geçit vermeyeceğiz” dedi.

‘Nefret siyasetine geçit vermeyeceğiz’

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SAVAŞI BÖLGEMİZ KALDIRAMAZ: (Ukrayna krizi) Cumhurbaşkanımızın verdiği mesajlarla Türkiye, hem Rusya hem de Ukrayna tarafında olumlu karşılanan bir iradeyi ortaya koyuyor. Bu, Türkiye’nin dış politikada etkisiz olduğu şeklindeki yaklaşımlara verilebilecek en güçlü cevaplardan birisidir. Dünyanın en önemli ülkeleri bu krizin sadece bir tarafına hitap ederken, sayın Cumhurbaşkanımız krizin her iki tarafına da hitap edebiliyor. Yeni bir krizi, savaşı, bölgemiz hiçbir şekilde kaldıramayacaktır. Bu bir domino taşı etkisiyle başka krizlere neden olabilecektir.

TANSİYONU DÜŞÜRÜR: Sayın Cumhurbaşkanımızın Ukrayna ziyareti, tansiyonun düşürülmesi bakımından çok önemli olacaktır. Sayın Putin ile görüşme yüz yüze mi olur, telefonla mı olur, bu sayın Cumhurbaşkanımız ve Putin’in takdiridir.

Haberin Devamı

AHLÂK YOKSUNLUĞU, PESPAYELİK: Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş adlı kişinin yaptığı şey hiçbir şekilde kabul edilemeyecek, ahlâksız bir davranış biçimidir. Başlı başına bir ahlâk yoksunluğu ve pespayeliktir. Milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne birisinin edepsizce ‘ahır’ demesini meşru gören birisi varsa ifade hürriyetinden hiçbir şey anlamamış demektir. Bu millete hakarettir. Bu sözleri meşru görenlere şunu sormak lazım: Aynı sözler, sizin siyasi liderlerinize, çalıştığınız kuruma söylense bunu makul kabul eder misiniz?

HİMAYE EDİYORLAR: Hakaret siyasetine de nefret siyasetine de asla geçit vermeyeceğiz. Ama burada herkesin bilmesi gereken bir şey var. Bu şekilde nefret suçlarının bu kadar kolay işlenebilmesi aslında nefret siyasetinin himayesi yüzünden oluyor. Birileri nefret siyaseti vasıtasıyla bunları himaye etmeseler, bunların arkasına siyasi irade koymasalar, bu olaylar gerçekleştiğinde kınamak yerine siyasi şemsiye oluşturmasalar aslında bu nefret söylemi daha da gerilemiş olacak.

ATATÜRK’TEN BERİ VAR: (CHP’nin cumhurbaşkanına hakaret suçunun kaldırılmasına yönelik yasa teklifi) Dünyanın her tarafında devlet başkanlarına, cumhurbaşkanlarına hakaretin cezai müeyyidesi var. Türkiye’de 1926’dan beri, Atatürk zamanından beri var.

Haberin Devamı

SUSMAMIZI BEKLEMEYİN: Sistematik olarak nefret siyaseti pandemisi oluşturmaya ve demokrasimizi kuşatmaya çalışıyorlar. İki aydır sistematik şekilde bir epidemi oluşturarak bütün demokratik gündemi felç etmeye çalışıyorlar. Biz buna direndiğimizde ‘muhalifler susturuluyor’ deniyor. Bizim susmamızı beklemeyin. Biz bunun en güçlü cevabını vereceğiz. AK Parti’nin bu direnişi demokratik bir direniştir.

Erdoğan’dan suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın yaptığı suç duyurusunun dilekçesinde, 14 Ocak 2022'de Tele1’de yayınlanan programda Özkoç ve Erdoğdu'nun kullandığı sözlerin kişilik haklarını ihlal eder nitelikte olduğu, iftira ve hakaret boyutuna vardığı vurgulandı. Dilekçede Özkoç ve Erdoğdu hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması istendi.