Siyaset Nevruz kutlamalarında 3 boyut öne çıkacak

Nevruz kutlamalarında 3 boyut öne çıkacak

11.03.2015 - 15:31 | Son Güncellenme:

HDP, DBP, DTK ve KJA'nın; 6 gün sürecek Nevruz kutlama programı belli oldu. 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılacak Nevruz kutlamasında, çözüm süreci çerçevesinde yürütülen görüşmelerde bir aksama olmaması durumunda Abdullah Öcalan'ın PKK'nın Türkiye içinde silahlı mücadeleye son vermesi yönündeki çağrısının okunması bekleniyor.

Nevruz kutlamalarında 3 boyut öne çıkacak

Bu yıl Nevruz kutlamalarında batı illerine de ağırlık verildi. Türkiye'nin batı bölgelerinde yer alan 17 ilde de aynı gün içinde geniş katılımlı kutlama yapılması planlandı.

Haberin Devamı

Çözüm sürecinde yaşanan gelişmeler çerçevesinde 21 Mart Nevruz kutlamaları, bu yıl özel bir anlam kazandı. HDP, DBP DTK ve KJA'nın ortak Nevruz programı şekillendi. Nevruz kutlamaları, 17 Mart'ta başlayacak ve 22 Mart'ta sona erecek. Bu yılki kutlamalarda, 3 boyut öne çıkıyor.

İLK KUTLAMA KOBANİ'NİN KARŞISINDA

Birincisi; ilk kutlama 17 Mart'ta Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yapılacak. Burdaki kutlamaya konuşmacı olarak tüm eşbaşkanlar ile İmralı Heyeti katılacak. Bölge illerin seçilmişleri ile parti ve kongrelerin yönetim kademeleri de bu kutlamada yer alacak. Suruç'ta büyük çaplı kutlama yapılmasının nedeni, Kobani'nin karşısında bulunması. Bu kutlamanın odak noktasını, bu nedenle Kobani direnişi oluşturacak. Kutlama çerçevesinde verilecek konsere ise Hazan Comerd, Cevdet Bağca, Grup Vardiya, MKM Koro, Koma Welate Roje ve Rojava Grup katılacak. 17, 18, 19 ve Mart tarihlerinde Suruç dahil Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ağırlıklı olmak üzere toplam 91 yerde kutlama yapılacak.

Haberin Devamı

ÖCALAN'IN MESAJI

İkinci nokta kutlamaların asıl odak noktasını oluşturuyor. 21 Mart'ta sadece Diyarbakır'da Nevruz kutlaması yapılacak. Ortak programda, Diyarbakır yerine Amed ifadesi kullanıldı. Diyarbakır'da kutlamaya konuşmacı olarak tüm eş başkanlar ile İmralı Heyeti katılacak. Bu kutlamada, büyük bir kalabalığın toplanması bekleniyor. Çözüm süreci çerçevesinde yapılan temaslarda bir aksama olmaması durumunda Diyarbakır'daki kutlamada, Abdullah Öcalan'ın PKK'nın Türkiye içinde silahlı mücadeleye son vermesi yönündeki çağrısının ve diğer mesajlarının okunması bekleniyor. Kutlamada; Koma Niştiman, MKM Koro, Rojava Grubu, Kawa, Hozan Comerd ve Suavi de sahne alacak.

17 İLDE AYNI GÜN KUTLAMA

3. nokta ise bu yıl kutlamalarda batı illerine de ağırlık verilmesi oldu. 22 Mart'ta batı bölgelerindeki 17 ilde Nevruz kutlaması yapılacak. Bu iller şöyle: İstanbul, Bursa, İzmir, Manisa, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Konya, Ankara, Denizli, Antalya, Aydın, Kayseri, Çaınakkale, Uşak ve Tekirdağ. Bunun yanısıra Kırşehir ve Koceli gibi iller ile Konya'nın bazı ilçelerinde de farklı tarihlerde kutlama yapılacak.