Siyaset ‘Nitelikli çoğunluğa gerek yok’

‘Nitelikli çoğunluğa gerek yok’

27.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP’nin TBMM’ye sunduğu af teklifine ilişkin olarak, “Teklifi bugüne kadar edindiğimiz tecrübeler, adalet algısını ve anlayışını da gözetmek, vatandaş nezdinde oluşacak algıyı dikkate almak, terörle mücadele ederken bu ortamın özelliklerini gözetmek suretiyle irdeliyoruz, irdeleyeceğiz” dedi.

‘Nitelikli çoğunluğa gerek yok’

Yazıcı, CNN Türk’e yaptığı açıklamada “Bu teklif niteliği itibariyle af değil derken biz, ‘Gündemimizde af yok demiştik. Bu da af olmadığına göre gündemimize mi girdi?’ Haliyle gündemimize girmiş, Meclis’e getirilmiş. Meclis’teki görüşmede normal yasa prosedürü uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Affın, hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılması sonucunu doğuran bir yargısal tasarruf olduğunun altını çizen Yazıcı, şunları kaydetti: “Bu getirilen düzenleme hükmün bütün sonuçlarını ortadan kaldırmıyor. Sadece hükmün infazında 5 yıllık bir indirim öngörüyor. Af gibi nitelikli çoğunluk işlemine gerek yok. Bu teklifin görüşülme prosedürü af teklifine benzer prosedürle değil, normal bir yasa teklifinin görüşülmesine ilişkin bir prosedür uygulanacak.”