Siyaset ‘Normalleşme için Hamas şartı olamaz’

‘Normalleşme için Hamas şartı olamaz’

23.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi yönündeki anlaşmanın önümüzdeki ilk toplantıda yapılıp yapılamayacağının İsrail’in atacağı adıma bağlı olduğunu belirterek, “İsrail ile ilişkilerimizin normalleşmesi için Hamas diye bir şart yoktur” dedi.

‘Normalleşme  için Hamas  şartı olamaz’

Çavuşoğlu, dün KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile görüşmelerin ardından soruları yanıtladı. Çavuşoğlu, “Bu şartlar yerine getirildiği zaman ilişkileri normalleştiririz, büyükelçilerimizi geri göndeririz ve adımları atarız. Gazze üzerindeki ambargoların kaldırılması gerekiyor” dedi.

Çavuşoğlu, Birleşik Krallık’ta yapılacak AB referandumu ve İngiltere Başbakanı David Cameron’un Türkiye ile ilgili açıklamalarıyla ilgili soru üzerine, şunları söyledi: “Her şeyden önce İngiltere’deki referandum sürecinde Türkiye’nin sürekli gündeme gelmesi, aslında bir yerde Türkiye’nin geldiği noktanın yansımasıdır. Yani güçlü bir Türkiye. Türkiye’den de çekindiklerinin göstergesidir. Türkiye gelecek sanki İngiltere’ye, Avrupa’ya yük olacak gibi algı yaratmaya çalışmak doğru değil”