Siyaset Nusaybin’de yürüyen Sancar’a gazlı müdahale

Nusaybin’de yürüyen Sancar’a gazlı müdahale

23.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 13 Kasım’dan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağına 4 mahalle dışında dün saat 08.00 ile 16.00 arasında ara verildi.

Nusaybin’de yürüyen Sancar’a gazlı müdahale

Ara verilmesi sırasında güvenlik güçlerinin ilçede sıkı güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Bu arada sokağa çıkma yasağının kaldırılmadığı Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde ise güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristlere yönelik operasyonları sürdü. Bu arada açlık grevi yaptıkları belirtilen HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Ali Atalan, Erol Dora ve Mithat Sancar, sokağa çıkma yasağına ara verildiği sırada, caddeleri gezerek vatandaşlarla görüştü.

Haberin Devamı

Mardin Milletvekili Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna’nın bulunduğu yaklaşık 200 kişilik gruba polis basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale ederek yürümelerine izin vermedi. Polis yürüyüşün yasa dışı olduğunu, yapılan uyarılara uyarılmaması halinde müdahale edeceğini bildirdi. Buna karşılık, ilçeye yürümekte ısrar eden gruba polis gaz bombası, basınçlı su ile müdahale ederken, zaman zaman da havaya ateş açtı ve grubu dağıttı.

Alışverişe koştular

Gazdan etkilenen Ahmet Türk, Mardin’e dönerken, 4 gündür açlık grevinde bulunan HDP milletvekillerinden Mardin Milletvekili Mithat Sancar’da gazdan etkilenip rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan Nusaybin’de sokağa çıkma yasağına geçici olarak ara verilmesinin ardından günlerdir evlerinde kalmak zorunda olan vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıktı. Vatandaşların akın ettiği market, fırın ve manavların önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Bazı vatandaşların ise ailelerini de alarak araçlarıyla ilçeden ayrıldığı görüldü.

Haberin Devamı

Sokağa çıkan vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşılarken elektrik ve su kesintileri nedeniyle de zor durumda kaldıklarını dile getirdi.

PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında barikatlara teröristlerin tuzakladığı patlayıcının imha edilmesi sırasında elektrik ve su hatlarında meydana gelen arızaları gidermek için ekiplerin çalışma yaptığı görüldü.