Siyaset ‘O fotoğraf gözaltıdan önce çekildi’

‘O fotoğraf gözaltıdan önce çekildi’

17.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklu HDP Eş Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşananlarla ilgili soruşturmada gözaltına alınan biri ile karakolda çekilmiş fotoğrafına ilişkin açıklama yaptı. Soylu açıklamasında, fotoğrafın gözaltıdan önce olduğunu belirtti.

‘O fotoğraf gözaltıdan önce çekildi’

Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşananlarla ilgili soruşturma sürerken Bakan Soylu’nun, gözaltına alınan biri ile karakolda çekilen fotoğrafı sosyal medyaya düştü. Soylu, gelen tepkiler üzerine Twitter hesabından yazılı bir basın açıklaması paylaştı. Soylu’nun açıklaması şöyle:

Haberin Devamı

‘Gereğini yapmışız’

“O akşam Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü ile birlikte olayın gerçekleştiği mezarlığa, akabinde bilgi almak, ailenin mezar yeri değerlendirmesini beklemek ve karakolun önünde bir araçta bekleyen Aysel Tuğluk ile görüşmek için karakola gittik. Aysel Tuğluk’a başsağlığı dileyip 45 dk. görüştük. Ardından ailesi ile değerlendirme yapmak için izin istedi. Görüşmeler sonrası ailenin cenazeyi Tunceli’ye defnedilmesi konusunda kararı geldi ve gerekli hazırlıklar yapılıp tedbirler alındı.

Heyetle birlikte 1 saat kadar olayların videolarını izledik. Yaklaşık 3.5 saat karakolda bulunmamızın ardından olayla ilgili yapılması gereken gözaltı talimatlarını verip karakoldan ayrıldık. Bu esnada orada bulunduğumuzu bilen mahalle eşrafı, karakolda bizimle fotoğraf çektirmek istedi ve ayrılırken bir çok kişiyle fotoğraf çektirdik.”

Haberin Devamı

‘Etrafın FETÖ’cü’

Bakan Soylu, fotoğraf konusunda kendisini istifaya davet eden CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu’na yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun etrafının FETÖ’cü koktuğunu öne süren Soylu, “Ben bir fotoğrafla istifa edeceğim, senin etrafın FETÖ’cü kokuyor. PKK ile fotoğraf çektirdin, DHKPC ile fotoğraf çektirdin, ömrün böyle geçti, ömrün. Bu millet senin dününü ve yarınını biliyor” dedi.