Siyaset 'O silahlar gün gelecek onlara dönecek'

'O silahlar gün gelecek onlara dönecek'

27.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa ülkeleri ile ABD ve Rusya’yı terör örgütlerine destek vermekle ve silahlandırmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayın, yılanla çuvala giren ısırılmaktan kurtulmaz. Teröristlere verdikleri silahlar gün gelecek onlara dönecektir” dedi.

O silahlar  gün gelecek  onlara dönecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün, terör örgütleri ve arkalarındaki güçler bir olmuşlar Türkiye’nin tökezlemesini bekliyorlar. Bize düşen, ülkemize dört elle sarılmaktır, ülkemizi daha da güçlendirmektir” dedi. Erdoğan dün İstanbul’da Gaziosmanpaşa, Esenler ve Sancaktepe’de toplu açılış törenlerine katıldı. Erdoğan konuşmalarında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

‘Oyunu bozduk’

“Bugün terör örgütlerine dağı taşı dar eden, sınırlarımız dışında destan yazan bir orduya sahibiz. Dün Hakkari’de 19, Bu sabah Erzincan’da 15 terörist etkisiz hale getirildi. Niçin çünkü bu milleti bölemeyecekler. Bu milleti vatanı bölmek isteyenler bedelini ödeyecekler. 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ’cülerin ayıklanmasıyla ordumuzun operasyon kabiliyeti daha da artmıştır. Şu anda asker, polis, korucularımız inlerine girdiler gereğini yapıyorlar. Ordumuz emirleri siyasi iradeden ve komutanlarından değil başka yerlerden alan mankurtlardan temizlendi. Fırat Kalkanı operasyonuyla da Suriye’deki oyunu tam ortasından bozduk. Suriye ve Irak’tan tehdit altındayız. Onlara gereken cevabı vermek zorundayız. Kim var orada DEAŞ, YPG, PYD var. Hepsine gerekli dersi vereceğiz, veriyoruz.”

Haberin Devamı

‘Beraber yürüyorlar’

“Türkiye öyle afra tafra yapılacak ülke değil. İçeride de bu tipler var. Kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına karşı Avrupa’da terör örgütleri pankartlarla resmin yanı başına silah koyuyor. Onların solak partileriyle Türkiye’nin oradaki terör örgütü beraber yürüyor. Neresi burası İsviçre, Almanya, Hollanda, Belçika.. Söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Rahatsız olmayın. Men dakka, dukka. Buradan komşularımıza ve oralardaki güçlere özellikle de Avrupa ülkelerine, Amerika’ya, Rusya’ya bir mesajım var. Biz kimsenin düşmanı değiliz, kimseye husumetimiz yok. Her ülkeyle her toplumla en ileri en samimi siyasi ekonomik sosyal ilişkiler kurmak istiyoruz.”

‘Faşistsiniz faşist’

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ‘Diktatör’ diyeceksin, bunlara faşist, Nazi dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz. Camilerimizi yakıp yıkmadınız mı ya? Solingen faciasını bir kenara koyabilir miyiz? NSU davasını bekletiyorsunuz. Faşistsiniz faşist.”

Sözümüz kalmadı

Her kim gelip burnumuzun dibinde ülkemizi parçalamak, milletimizi bölmek için faaliyet gösteren terör örgütleriyle işbirliği yaparsa boyuna posuna bakmaz külahları değiştiririz. Bu bizim için siyasi rant değil, beka meselesidir. Terör örgütlerini kullanmak adına Türkiye’yi karşısına alan herkesi aklını başına almaya davet ediyoruz... Bir taraftan silah vereceksiniz, o silahlarla ülkeme ateş açılacak ve ben de susacağım. Bir taraftan NATO’da beraber olacağız, beraber olduğumuz ülke bana silah vermeyecek terör örgütüne silah verecek, ya var mı böyle bir şey?.. Unutmayın, yılanla çuvala giren ısırılmaktan kurtulmaz, bunu böyle bilin. Teröristlere verdikleri silahlar gün gelecek onlara dönecektir. Bu gerçeği unutanlara artık söyleyecek sözümüz kalmamıştır. Artık sözün bittiği, hareket zamanının geldiği günlerdeyiz.”

Haberin Devamı

‘Tökezlememizi bekliyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugün, terör örgütleri ve arkalarındaki güçler bir olmuşlar Türkiye’nin tökezlemesini bekliyorlar. Bize düşen, ülkemize dört elle sarılmaktır, ülkemizi daha da güçlendirmektir. Yeni yönetim sistemi birilerini çok rahatsız etti. Bir şeye dikkat edeceğiz. Hayır diyenler kimler? Kandil, Pensilvanya FETÖ hayır diyor.

Bu demek değil ki ‘Hayır’ diyenlere siz yani öyle veya böyle hakaret mi ediyorsunuz. Hayır canım ben sadece hatırlatıyorum. Doğruyu söylemek bizim görevimizdir. Biz hayra teşvik ederiz. Hayır derken bizim söylediğimiz doğru ve güzele teşvik etmek. Bunu söylemezsek vebal altında kalırız” dedi.

Hem içeride hem dışarıda Evet’in önünü kesmek için seferberlik ilan edildiğini belirten Erdoğan şöyle devam etti:

“Yurtdışındaki birtakım ülkeler öylesine taraf olmuşlar ki ortada ne uluslararası anlaşmalar ne diplomatik teamüller ne nezaket kaldı. Sanki seçim Almanya’da, İsviçre’de, Hollanda’da yapılıyor. Yahu size ne? İçeride de dışarıda da telaş büyük olduğuna göre ülke ve millet olarak doğru yoldayız demektir. 16 Nisan Türkiye’nin bir daha koalisyon günlerine dönmeyeceğinin ilanıdır. 16 Nisan bir kırılma noktası. Çok çalışacağız fazla zamanımız yok. Batıdakileri sevindirmeyelim.”

‘Batı niye çıldırıyor?’

“Sağlıkta önemli bir adımlar attık. Ulaşımda atıyoruz. Dünyanın 1 numaralı havalimanını yapıyoruz. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ilt etabını açıyoruz. Batı niye çıldırıyor? İşte bundan dolayı, ‘Ya bu Türkiye nasıl böyle ayağa kalkıyor?’ Şimdi bak ne diyor bunlar? ‘Hayır’, değil mi? Böyle bir havalimanına bunlar ‘evet’ diyemez. Kendi güçlerini Türkiye’nin zayıflığına bağlamış kimseler için 16 Nisan kabus günüdür. 7 Haziran 2015 seçimlerinde hiçbir parti tek başına iktidar olamayınca neler olduğunu hatırlıyorsunuz değil mi? Terör örgütlerinden faiz baronlarına kadar milletimizin cebindeki parayı çalan bu hırsızların hepsi de ellerini ovuşturmaya başlamışlardı. Biz Türkiye’yi işte bu vampirlere bırakmamak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getiriyoruz. Milletimiz kararını vermiş durumda.”

Haberin Devamı

O silahlar  gün gelecek  onlara dönecek

Haberin Devamı

‘Evetlerinize kurban’

Erdoğan, Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşümle evleri tamamlanan 10 vatandaşa anahtarlarını teslim etti. Projelerin açılış kurdelesini kesen Erdoğan “Hazır mısınız?” diye sordu, “Evet” cevabı üzerine de “Evet’lerinize kurban” dedi. Erdoğan, Sancaktepe’deki konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni sistemde başbakanlığın da olduğunu söylediği radyo konuşmasını dinletti.