Siyaset ‘Öldür’ talimatı hatsız telefondan

‘Öldür’ talimatı hatsız telefondan

25.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Öldür’ talimatı hatsız telefondan

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u 19 Aralık 2016 tarihinde öldürülen FETÖ tetikçisi Mevlüt Mert Altıntaş’ın iki ayrı telefon kullandığı, suikast sırasında kullandığı cep telefonunun hatsız olduğu, ‘öldür’ talimatını da bu telefondan aldığı ortaya çıktı. FETÖ’nün suikasttan sonra hedef şaşırtmak için algı operasyonu yürüttüğü vurgulanan iddianamede, tetikçi Altıntaş’ın iki ayrı telefon kullandığının tespit edildiği, telefonlardan birinin üzerinde GSM hattı olmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Altıntaş’ın cesedinin yanında bulunan telefonun ve evindeki ikinci telefonun farklı marka ve model olduğu belirlendi. İddianamede, Altıntaş’ın wifi bağlantıları vasıtasıyla sosyal medya hesapları ve elektronik posta üzerinden örgütteki “abisi” Şahin Söğüt ile irtibat kurduğu ve “Gerçekleştireceği saldırı için talimatları hatsız olarak kullandığı cep telefonu üzerinden aldığı” kaydedildi. Altıntaş’ın, suikasttan sonra olay yerinde bulunan telefonunu, “Bilinçli olarak soruşturmayı uzatmak ve başka mecralara yöneltmek amacıyla olay yerine kadar götürdüğü” vurgulandı.

Firari şüphelilerden Emrullah Uslu’nun olaydan sonra saldırının El Kaide tarafından yapıldığına dair tweetler atarak hedef şaşırtmaya çalıştığı aktarıldı. İddianamede suikastla ilgili 28 şüpheliye yer verildi. Şüphelilerden, Altıntaş’ın ‘mahrem imamı’ olduğu tespit edilen eski BTK çalışanı Şahin Söğüt’ün Karlov suikastındaki rolü belirlendi. Altıntaş’ın Söğüt ile suikastten 10 gün önce görüşüp saldırı ile ilgili gerekli talimatları aldığı tespit edildi.