Siyaset Öldürme kastıyla geldiler

Öldürme kastıyla geldiler

22.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbenin 5-6 saat erkene alınmasının başarıya ulaşmamasında etkili olduğunu vurgulayan Kalın, “Özel Kuvvetler Cumhurbaşkanımızı lazer dürbünlü silahlarla aradı. Öldürme kastıyla geldikleri çok açık” dedi

Öldürme kastıyla geldiler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk’te darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşurken gözleri dolan Kalın, OHAL düzenlemesinin askeri yönetim kurulması anlamına gelmediğini vurgulayarak şunları kaydetti:

Haberin Devamı

DARBE ERKENE ALINDI: MİT, Genelkurmay kendi raporlarını analiz edip raporluyorlar. Baktığınız zaman MİT’in verdiği istihbaratla başlıyor. Kendi aralarında bu koordinasyonu sağlarken. Bizim tahminimize göre darbe erkene alınıyor. Yaklaşık 5-6 saat önceye alınıyor. O sırada da tabi herkes imkanı ölçüsünde, elindeki imkanı seferber ederek harekete geçti. Resmi açıklamalardan biliyoruz ki, 18:30’da toplantıdan sonra Genelkurmay bir dizi tedbiri hayata geçiriyor. (Cumhurbaşkanı neden aranmadı?) Şimdi o saatlerde cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalışırken, benim bilgilerim dahilinde söylüyorum bunu. Ertesi gün Antalya’da futbol etkinliği vardı. O sırada zaten hareketlilik başlayınca, ilk saldırdıkları yerlerden bir tanesi Özel Hareket ve MİT. Tabii olaylar çok hızlı gelişiyor, ilk haberler geliyor, bir şeyler oluyor belli noktalarda, Akıncılar Üssü’nde. Bunlar toparlanıp bir şey haline gelene kadar bu adamlar harekete geçiyor. Tablo netleşmeye başladığı anda cumhurbaşkanımızla temas ettik, talimatlarını istedik. İlk söylediği şeylerden birisi vatandaşlarımızı sokağa davet ediyoruz. Biz yayın hazırlığı yaptık, yerel gazeteci şu bu falan otele gönderdik. Onlar gittiler çekimi yaptılar, 3-4 dakikalık bir çekim. Ben İçişleri Bakanımızla, Milli Savunma Bakanımızla görüşüyordum. Komutanlara ulaşılamıyor.

Haberin Devamı

KAYDI YAPTIK, ÇIKTI: Hasan Bey’le, kaydı yaptık ve TV’lere yükleyelim dedi. Yarım saat 40 dakika gecikti. Helikopterler kayıttan hemen sonra geldi. Kaydı yapıp çıkıyor cumhurbaşkanımız.

ENDİŞESİ YOKTU: Olağanüstü bir şey olduğunun farkındaydı ama ben ne ses tonunda, en ufak bir korku endişe hissetmedim. Biz MİT müsteşarıyla pek çok defa görüştük. Bir anda başlayınca, şöyle söyleyeyim o trafik bir başladı, o arada ben TV’lere bağlandım. O arada sizin (CNN Türk) yayınınız devreye girdi. O çok kritik bir andı. Cumhurbaşkanı işinin başında, milleti demokrasiye çıkmaya davet ediyor. Vatandaş o gece o cesareti gösterip, sokağa çıkmasaydı olay çok başka yere gidecekti.

ODA ODA ARADILAR: Hadi kalkıyoruz kararı alınıyor, arkadaşlarımız Cumhurbaşkanını çıkarıyor. Maksimum yarım saat önce ayrılıyorlar. Daha sonra indirme yapıyorlar. Özel kuvvetler, özel eğitilmiş, lazer dürbünlü silahlarla oda oda cumhurbaşkanımızı arıyorlar. Çatışmada koruma görevlisi arkadaşımızı şehit ettiler, bayan koruma görevlisini tartakladılar. Öldürme kastıyla geldikleri çok açık. Olayın sonra seyri rengi değişti.

Yazarlar