Siyaset Önce endişe sonra coşku

Önce endişe sonra coşku

17.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

16 Nisan referandumu sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte Sütlüce’de bulunan Ak Parti İl Başkanlığı kutlamaların merkezi oldu. Saat 18.00’den itibaren genç yaşlı, kadın erkek kalabalığın toplanmaya başladığı merkezde konuklar için ikramlar da düşünülmüştü. İl Başkanlığı binası önünde kurulan dev ekrandan sonuçları takip eden Ak Partililerin yanında MHP’liler de vardı. İlk sonuçların ardından merkezde önce endişe hakimdi. Ancak sandıkların açılmasıyla endişe yerini artan kalabalığa ve coşkuya bıraktı.

Önce endişe sonra coşku

Sandıkların açılmasıyla İstanbul’un dört bir yanından gelen partililer, ‘Evet’ kararını marşlar, meşaleler, havayi fişekler ve uzun araç kuyruklarının kornalarıyla kutladı. Sonuçlara sevinenlerden bazıları ise buruktu. Bu isimlerden biri de Cafer Sevim. Sevim, seçim öncesi beklentilerinin yüzde 60’lar olduğunu belirterek, “Sandıktan evet çıktı. Ancak İstanbul’da hayır daha fazla. Bu biraz sevincimizi azaltsa da hizmetin süreceğine eminiz” diye konuştu. Ahmet Çınar ise kararın kendisini şaşırtmadığını belirterek, “Gönül isterdi ki daha kesin bir fark olsun. Öyle olmasa bile halk seçimini yaptı. Türkiye artık daha güçlü” dedi.

Haberin Devamı

İl başkanlığında kilometrelerce uzaktan gelen konuklar da vardı. Nijerya asıllı Afrika Ticaret Derneği Başkanı Emre Ergin de bu isimlerden biri. Ergin, güçlü bir Türkiye’nin daha güçlü bir Afrika anlamına geldiğini belirterek, “Kararımız evet dedik, buraya geldik. Artık daha güçlü bir Türkiye var. Bu Afrika’ya umut oluyor” diye konuştu.

İl başkanlığında coşku Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmayla doruğa çıkarken, zaferi kutlayan yüzlerce Ak Partili gecenin geç saatlerine kadar kutlamaları sürdürdü.