Siyaset Öncelik deprem, trafik ve mülteci sorununa çözüm

Öncelik deprem, trafik ve mülteci sorununa çözüm

29.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk 100 gün içerisinde hazırladıkları eylem planlarıyla İstanbul’da yaşanan sorunlara çözüm bulacaklarını söyledi...

Öncelik deprem, trafik ve mülteci sorununa çözüm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra dün mesaisine başladı. Sabah erken saatlerde belediye binasına gelen İmamoğlu, kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaştı. Daha sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu, ilk 100 gün içerisinde hazırladıkları eylem planlarıyla İstanbul’da yaşanan başta mülteci, ulaşım ve deprem konuları olmak üzere pek çok soruna çözüm bulacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘Yoğun mesaiye başladık’

Yoğun bir mesai sürecine başladıklarını belirten İmamoğlu, “Belediyemizin ilk 100 günlük planında, planladığımız işlerin derhal devreye alınması noktasındaki konuları konuşacağız. Örneğin her yerde dile getirdiğimiz, mülteci konusu. Hızlıca bu konuda bir eylem planımızın kurum içindeki mevcut ekiplerle kurum dışından katacağımız diğer arkadaşlarımızla beraber çok üst seviyede politikalar üretmek ve devletimizin ilgili kurumlarıyla da iyi bir işbirliği yaparak gerçekten hem İstanbul halkına uluslararası politikalar noktasında iş gelişmeleri başlatacağız. Bu gerçekten sokakta, sahada sıklıkla dile getirilen ve bizi üzen olayları yaşatmaktadır. Halkımızın bu sesine kulak veren bir belediye olacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Haklarımızı arayacağız’

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran İmamoğlu, “Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle atama yetkisi belediye başkanlarından alınıp, belediye meclisine verildi. Bu konu Ankara’da mahkemelik oldu. İptal oldu. Sizin İstanbul için bir girişiminiz olacak mı?” şeklindeki soruya şöyle karşılık verdi:

“Alınan ve gönderilen genelgeyi açıkçası çok anlamlı bulmadık. Bu konuyla ilgili Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’ne başvurumuzu yapacağız. Uyarımızı yapacağız. Umarım geri dönüş sağlanır. Çünkü hiç anlamlı olmayan bir genelge. Giderilmesiyle ilgili hukukun da bize yardımcı olacağının farkındayım. Hem ilgili kurumlarla görüşeceğiz hem de hukuka dair girişimlerimizi yapacağız.”

İBB’de istifa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu, Mevlüt Bulut, Süleyman Karalı, Nihat Macit, Çağatay Kalkancı, Eyyüp Karahan, Adil Karaismailoğlu ve 1. Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. Baraçlı sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Yeni yönetimin kendi ekibiyle çalışmasının önünü açmak için görevlerimizi kendi isteğimizle bırakıyoruz” dedi. İBB’den yapılan açıklamada, İBB Genel Sekreter Vekilliği’ne Mehmet Çakılcıoğlu, İBB Başkan Danışmanlığı’na da Yavuz Erkut ve Murat Ongun’un atandığı bildirildi. l DHA