Siyaset 'Örgütümle kazandım'

'Örgütümle kazandım'

15.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul İl Başkanlığı yarışında ipi Canan Kaftancıoğlu göğüsledi. 325 delegenin oyunu alarak 7 oy farkla seçimi kazanan Kaftancıoğlu, “Beni örgütüm aday yaptı. Örgütümle kazandım” dedi.

Örgütümle kazandım

CHP’nin önceki gün yapılan İstanbul 36’ıncı Olağan Kongresi’nde İl Başkanı Cemal Canpolat ile PM üyesi Canan Kaftancıoğlu yarıştı. Oy sayımı önceki gece 01.00’a kadar sürdü. Canan Kaftancıoğlu 643 delegeden 325’inin oyunu alırken, Cemal Canpolat’a ise sandıktan 318 oy çıktı. İki aday da seçimin sonunda dostluk pozu verdi. Kaftancıoğlu, “Beni örgütüm aday yaptı. Örgütümle kazandım. Biz söylediğimiz şeyleri yapacağız. Yapmayacağımız şeyi de söylemeyeceğiz. Bu kongre salonundan el ele, kol kola hep birlikte çıkıp, AKP faşizmini yıkmaya gideceğiz” derken, Canpolat, “Sevgili kardeşim Canan’ı tebrik ediyorum. Biz de sonuna kadar katkımızı veririz” dedi.

‘Kadın direnir’

2011-2012’de CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı görevini üstlenen Kaftancıoğlu, 2012-2014 arasında İl Başkanvekilliği, Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. İstanbul’da CHP’li bir belediye başkanının seçilmesini hedef olarak belirleyen Kaftancıoğlu, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, “Siyasette kadın olmak, kadın olarak var olmak zor. Ama yapacaklarımız anlamında kadın olmanın dezavantaj değil tam tersi avantaj olduğunu düşünüyorum. Kadın sokakta da alanda da inandığı dava için erkeklerden çok daha fazla direnir. Erkekleşmeden kadın gibi kadın olmak için böyle bir iddiayı ortaya koydum” dedi.

‘Askeri değil yoldaşı’

Kaftancıoğlu’nun adaylığı sırasında en çok gündeme gelen ise 2012’de yazdığı bir tweetti. Kaftancıoğlu o tweetle ilgili, “’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ demeyi militer bir ifadeyle reddettim. ‘Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız diyorum’ demiştim. Ama dışarıdan kimi arkadaşlarım o son cümleyi keserek Mustafa Kemal’in askerleriz demeyi reddeden il başkan adayı diye yaydı. Ben bu Cumhuriyetle var olmuş biri olarak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşı olarak bugün onun sayesinde onurlu bir koltuğa talip oldum. Şunu ifade edeyim, Mustafa Kemal’in askerleriyiz üzerinden bana saldıran gardırop Atatürkçülerini de o gardıroba kapatmak üzere aday oldum” dedi.

Haberin Devamı

Kaftancıoğlu’na soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlattı. Edinilen bilgiye göre, Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda terör propagandası yaptığı iddia edilerek ihbarda bulunuldu. Kaftancıoğlu hakkında, “PKK ve DHKP-C propagandası”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak”, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Soruşmanın ardından Twitter hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu ise “Bir doktor ve bir anneyim. Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim! Tüm amacım ve çalışmalarım Türkiye Cumhuriyeti devletini yüceltmek olup saraya dair eleştirilerim de bu sorumlulukladır” ifadelerini kullandı.

Yazarlar